Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επιτυχία της ΑΑΔΕ- Μπλόκο σε βυτιοφόρο με υγρό για νόθευση καυσίμων

Επιτυχία της ΑΑΔΕ- Μπλόκο σε βυτιοφόρο με υγρό για νόθευση καυσίμων

0

Βρίσκεται στο Τελωνείο Ξάνθης

Μεγάλη επιτυχία της ΑΑΔΕ στον εντοπισμό υγρών που νοθεύουν τα καύσιμα.

Μάλιστα ο συντονισμός και ο έλεγχος έγινε στα διόδια Ροδόπης και το παράνομο υγρό που μετέφερε το βυτίο βρίσκεται ήδη στο Τελωνείο Ξάνθης.

Αναλυτικά η σχετική είδηση:

Μεγάλη ποσότητα χημικών διαλυτών και προϊόντων, που χρησιμοποιούνται στη νόθευση υγρών καυσίμων, εντόπισαν και δέσμευσαν τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Οι έλεγχοι έγιναν στα διόδια Ιάσμου, στη Ροδόπη, και στο λιμάνι του Πειραιά. Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εντόπισαν βυτιοφόρο όχημα στον σταθμό διοδίων Ιάσμου το οποίο ήταν βουλγαρικής μεταφορικής εταιρείας, είχε εισέλθει στη χώρα μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου και μετέφερε κατά δήλωση – 24.366 λίτρα adblue, το οποίο αποτελεί πρόσθετο υγρό για κινητήρες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Αποστολέας φερόταν βουλγαρική εταιρεία, ενώ ως παραλήπτης είχε δηλωθεί ελληνική εταιρεία με έδρα την Αττική. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε   η απουσία πραγματικού παραλήπτη, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες. Το βυτιοφόρο δεσμεύθηκε και οδηγήθηκε στο Τελωνείο Ξάνθης.  Τα αποτελέσματα από τη χημική εξέταση του διαλύτη κατέδειξαν ότι το βυτιοφόρο μετέφερε μείγμα ελαφρών υδρογονανθράκων, που προσομοιάζει με καύσιμο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο, αλλά είναι επικίνδυνο νοθευμένο καύσιμο και όχι καθαρή βενζίνη. Ταυτόχρονα, στον Πειραιά, οι ελεγκτές εντόπισαν container με χημικούς διαλύτες, η μεταφορά οποίων δεν είχε δηλωθεί στο πληροφοριακό σύστημα των Τελωνείων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …