Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένωση Κυριών Δράμας: Εκδηλώσεις για την βία κατά των γυναικών

Ένωση Κυριών Δράμας: Εκδηλώσεις για την βία κατά των γυναικών

0

23 και24 Νοεμβρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. ως φορέας υλοποίησης θα πραγματοποιήσει διήμερες εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2023 με την συνδιοργάνωση της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δήμου Δράμας, τον Δήμο Δράμας, την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Δράμας. Επίσης συμμετέχουν το Δημόσιο Ι.Ε.Κ. του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας  το Λύκειο Καλαμπακίου, το 3οκαι 4ο  Γενικό Λύκειο Δράμας.

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας με αφετηρία τον Δήμο Δράμας. Στην πορεία θα συμμετέχουν μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σπουδαστές, προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της βίας των γυναικών. Όλοι οι συμμετέχοντες θα φορούν μαύρα ρούχα,ενώ στο στόμα θα έχουν μία συμβολική κόκκινη ταινία, στη μνήμη των θυμάτων της γυναικοκτονίας. Ταυτόχρονα οι μαθητές θα μοιράζουν πορτοκαλί κορδελάκια στον κόσμο τα οποία θα δηλώνουν την συμπαράσταση στα θύματα της έμφυλης βίας.

Η πορεία θα τερματίσει στο Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας (Βενιζέλου 114) το οποίο κατά τις βραδινές ώρες θα φωτιστεί πορτοκαλί (το χρώμα που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ), ενώ στις βιτρίνες του κτιρίου επί της Βενιζέλου θα τοποθετηθούν φωτογραφίες κακοποιημένων γυναικών τις οποίες έφτιαξαν τα παιδιά και οι καθηγητές του Επαγγελματικού Λυκείου.

Στις 24 Νοεμβρίου στις 10 το πρωί στο αμφιθέατρο του Επαγγελματικού Λυκείου Δράμας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης τόσο με εισηγήσεις όσο και με παρουσιάσεις βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές και καθηγητές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…