Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανυποχώρητος ο Μητσοτάκης παρά τις αντιδράσεις για το φορολογικό ν/σ

Ανυποχώρητος ο Μητσοτάκης παρά τις αντιδράσεις για το φορολογικό ν/σ

0

Ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται «στα κάγκελα»


Την πρόθεσή του να προχωρήσει σε «μεταρρυθμίσεις», αναλαμβάνοντας το όποιο πολιτικό κόστος εξέφρασε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Η δήλωση αυτή του πρωθυπουργού έρχεται ενώ βρίσκονται «στα κάγκελα» οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Σημειώνεται ότι οι φορείς της Συντονιστικής Επιτροπής των Ελευθέρων Επαγγελματιών –Επιστημόνων –Επαγγελματοβιοτεχνών – Εμπόρων δηλώνουν αποφασισμένοι να πλημμυρίσουν τους δρόμους την Τετάρτη, στις κινητοποιήσεις κατά του ν/σ. Για την ίδια ημέρα έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία οι αυτοκινητιστές.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ήταν ξεκάθαρος, ισχυριζόμενος ότι η παρέμβαση με το εν λόγω νομοσχέδιο θα είναι τολμηρή «από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε». Ανάφερε αορίστως πως «ενδεχομένως να υπάρχουν κενά που θα ληφθούν», όμως έσπευσε να προσθέσει ότι «η κεντρική στόχευση δεν θα αλλάξει».

Νωρίτερα, υπερασπιζόμενος το ν/σ, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε πως δεν γίνεται το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό κέρδος, ούτε ο εργοδότης να εμφανίζει μικρότερο εισόδημα από τους εργαζομένους και πως η σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα γίνει έναν χρόνο νωρίτερα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…