Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Νίκη στα σημεία για τον Χριστόδουλο Τοψίδη στην Περιφέρεια της ΑΜΘ

Νίκη στα σημεία για τον Χριστόδουλο Τοψίδη στην Περιφέρεια της ΑΜΘ

0

Επικράτησε στις τρεις από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες

«Εγώ και οι συνεργάτες μου θα εργαστούμε για την ανάπτυξη και την προκοπή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη», δήλωσε ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και νέος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης

Σκληρή αποδείχθηκε η μάχη του δεύτερου γύρου για την Περιφέρεια ΑΜΘ, όπου τελικά επικράτησε ο Χριστόδουλος Τοψίδης με 50,86% (107.561 ψήφοι) απέναντι στον νυν περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο 49,14% (103.924 ψήφοι).

Ο Χρήστος Μέτιος είχε προηγηθεί στον πρώτο γύρο των περιφερειακών εκλογών με 42,30% και για λίγο δεν κατάφερε να επικρατήσει, πράγμα που τελικά του στοίχισε, αφού ο Χριστόδουλος Τοψίδης και η «Περιφερειακή Σύνθεση» κατάφεραν να προηγηθούν.

Πρέπει να τονίσουμε ότι αδιαφιλονίκητη νικήτρια στον β’ γύρο των εκλογών υπήρξε και πάλι η αποχή η οποία σημείωσε 64,74% καθώς από τους 649.294 εγγεγραμμένους, στην κάλπη προσήλθαν μόλις 228.945 ψηφοφόροι.

Ο Χρ. Μέτιος, νικητής στην ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης

Στα δια ταύτα, ο απερχόμενος περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος κατάφερε να πάρει την πρωτιά μόνο σε δύο από τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες, στην ΠΕ Ξάνθης και Ροδόπης στις οποίες κατέλαβε 51,27% και 60,45% αντίστοιχα ενώ ο Χριστόδουλος Τοψίδης περιορίστηκε στην ΠΕ Ξάνθης στο 48,73% και στην Ροδόπη 39,55%.

Ο Χριστόδουλος Τοψίδης σάρωσε στην ΠΕ Καβάλας, Δράμας, Έβρου και Θάσο

Η «Περιφερειακή Σύνθεση» του Χριστόδουλου Τοψίδη επιβλήθηκε του κ. Μέτιου στις ΠΕ Καβάλας, Δράμας, Έβρου και Θάσο οι οποίες ήταν αρκετές ώστε να του δώσουν το χρίσμα ως νέου περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναλυτικά στην ΠΕ Καβάλας ο Χριστόδουλος Τοψίδης συγκέντρωσε 53,97% ενώ ο Χρήστος Μέτιος 46,03%, στην ΠΕ Δράμας το 58,75% επέλεξε την «Περιφερειακή Σύνθεση» ενώ παράλληλα ο Έβρος και η Θάσος έδωσαν στον Χριστόδουλο Τοψίδη 52,24% και 67,98% αντίστοιχα.

Χρ. Τοψίδης: «Η νίκη της Περιφερειακής Σύνθεσης αποτελεί μία τεράστια ευθύνη απέναντι στον λαό της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης»

Ο επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», Χριστόδουλος Τοψίδης δήλωσε στο «Ε» ότι «θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της ΑΜΘ οι οποίοι πίστεψαν στην ανεξάρτητη παράταξη, στήριξαν τον συνδυασμό μας, μας έδωσαν μια μεγάλη νίκη η οποία αποτελεί μια τεράστια ευθύνη απέναντι σε αυτόν τον λαό. Από τη μεριά μου θα πω ότι είμαστε έτοιμοι, και εγώ και οι συνεργάτες μου, να εργαστούμε για την ανάπτυξη και την προκοπή στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Παράλληλα σε ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Τοψίδης τονίζει ότι «Η διοίκησή μας, θα είναι μία διοίκηση για όλους τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης χωρίς εξαιρέσεις και χωρίς διακρίσεις, αλλά με γνώμονα και στόχο την αναπτυξιακή τροχιά και την ευημερία του τόπου και των ανθρώπων μας. Σε αυτή την προσπάθεια που μόλις ξεκίνησε, πιστεύω ότι δεν περισσεύει κανείς, είναι όλοι χρήσιμοι και έχω την πεποίθηση ότι η σύνθεση είναι αυτή που θα δώσει νέα πνοή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα ξεχωριστά. Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους συνυποψηφίους μου για τον αγώνα που έκανε ο καθένας, και να ευχηθώ καλή και παραγωγική θητεία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου 2024».

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της ΠΕ Ξάνθης

Η ΠΕ Ξάνθης εκλέγει από την «Περιφερειακή Σύνθεση» τους έξι περιφερειακούς συμβούλους:

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταυροί
Χατζηγκενέ Ιρφάν 3503
Ισμαήλκο Φατήχ 2843
Μπρίκα Πολυξένη 2323
Γιουρούκ Σαλή 2232
Παυλακάκη Βασιλική 2180
Αμούτσκα Ιμπραχή 2037

 

και από τη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» τρεις περιφερειακούς συμβούλους:

Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σταυροί
Κουρτίδης Κωνσταντίνος 7698
Ψωμά Σοφία 4010
Γαλανόπουλος Δημήτριος 3823

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…