Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Νέες επαγγελματικές προοπτικές «ανοίγει» το ΔΠΘ για τους φοιτητές του

Νέες επαγγελματικές προοπτικές «ανοίγει» το ΔΠΘ για τους φοιτητές του

0

Η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας» πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ξάνθης-Κιμμερίων με διοργανωτές τους καθηγητές του ΔΠΘ Δόκα, Καββαδία και Ροβίθη


Πάνω από 230 μηχανικοί του ΔΠΘ συνάντησαν 16 κορυφαίες εταιρίες, έδωσαν τα βιογραφικά τους και διεκδίκησαν μία θέση εργασίας στο πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητάς τους


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Ημέρα Καριέρας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2023, στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Πολυτεχνειούπολη Ξάνθης-Κιμμερίων. Πρωτεύων στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν να έρθουν οι φοιτητές-μηχανικοί σε επαφή με εκπροσώπους εταιρειών και βιομηχανιών.

Πράγματι, πάνω από 230 νέοι μηχανικοί αξιοποίησαν την ευκαιρία και αντάλλαξαν σκέψεις με εκπροσώπους από 16 κορυφαίες εταιρίες. Εν συνεχεία, έδωσαν τα βιογραφικά τους διεκδικώντας μία θέση εργασίας στο πεδίο επαγγελματικής δραστηριότητάς τους.

Ειδικές ευχαριστίες στις εταιρείες: Πλαστικά Θράκης, KEBE Κοθάλη, AD Constructions, Hellenic Τrain, Mytilinaios, Geosystems Hellas, Γεωγνώση Α.Ε., TreeCompany, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, MANAGEMENT FORCE Group, ΠΕΝΕΛΗΣ Α.Ε. Συμβούλων και Μελετών, AirEnergy.

Την διοργάνωση ανέλαβαν αναλυτικά οι:

-Ιωάννης Δόκας, Αν. Καθηγητής ΔΠΘ

-Ιωάννης Καββαδίας, Επίκ. Καθηγητής ΔΠΘ

-Μάνος Ροβίθης, Επίκ. Καθηγητής ΔΠΘ

Συμπληρωματικά ο κ. Δόκας, ως Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών ΔΠΘ, σημειώνει στο «Ε»:

«Μας δόθηκε η εντολή από την Πρυτανεία να οργανώσουμε Ημέρα Καριέρας και αυτή αφορούσε όλα τα Τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Εμείς ξεκινήσαμε την προετοιμασία από τις αρχές του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικά το Τμήμα ανέθεσε σε εμένα και στους συνεργάτες μου, Ιωάννη Καββαδία και Μάνο Ροβίδη να διοργανώσουμε την εκδήλωση. Τελικά, την περασμένη Τρίτη καταφέραμε να προσελκύσουμε 16 εταιρείες, οι οποίες αναζητούσαν μηχανικούς για εργασία. Ήρθα λοιπόν στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης  Ξάνθης-Κιμμερίων. Το γεγονός αυτό διαφημίστηκε σε όλους τους φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και προσέλκυσε αναμφισβήτητα το μεγάλο ενδιαφέρον τους, μιας και κατέφτασαν πάνω από 230 άτομα».

Άμεση αλληλεπίδραση και ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων με στόχο την γνωριμία με τις εταιρείες

«Στην εκδήλωση οι εταιρείες είχαν τα δικά τους stands. Έτσι, η αλληλεπίδραση των φοιτητών με τους εκπροσώπους των εταιρειών ήταν άμεση, τους έδωσαν τα βιογραφικά τους και πραγματοποίησαν τις προβλεπόμενες συνεντεύξεις. Ακολούθησε ένα πρόγραμμα παρουσιάσεων από τις εταιρείες ώστε οι φοιτητές να γνωρίσουν τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο. Επίσης, σημαντική ήταν και η προώθηση του γεγονότος από τον ΣΕΒ καθώς είχαμε πολύ καλή επικοινωνία και διαφήμισε το event στα μέλη», αναφέρει.

Εταιρείες: ανάγκη για προσωπικό- Φοιτητές: ανάγκη για εργασία-απασχόληση

«Ικανοποιήσαμε νομίζω δύο μεγάλες ανάγκες από δύο διαφορετικούς κόσμους. Οι εταιρείες από τη μία αναζητούν προσωπικό ικανό να ανταπεξέλθει στις όποιες απαιτήσεις κι από την άλλη οι φοιτητές έχουν ανάγκη να εργαστούν και να παράγουν στο άμεσο μέλλον. Καταληκτικά, σχεδιάζουμε να επαναλάβουμε μία παρόμοια δράση, άλλωστε οι συζητήσεις από τη διοίκηση του Πανεπιστημίου έχουν ήδη αρχίσει και είναι σε εξέλιξη», τονίζει ο κ. Δόκας.

Οι εντυπώσεις από την ματιά των φοιτητών

Μάνος Τζελέπης-Φοιτητής ΔΠΘ (πρωτοετής): «Η εκδήλωση ήταν πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα. Κυρίως βέβαια το παρών έδωσαν φοιτητές άλλων ετών και όχι του πρώτου έτους. Εγώ προσωπικά παρευρέθηκα στην εκδήλωση, διότι την θεώρησα ευκαιρία προκειμένου να προσανατολιστώ αναφορικά με τις υπάρχουσες συνθήκες στην αγορά εργασίας. Πολλές απορίες μας λύθηκαν!»

Ντενίζ Αδένας-Φοιτήτρια ΔΠΘ(πέμπτου έτους): «Θεωρώ πως αυτή η εκδήλωση είναι πάρα πολύ χρήσιμη. Αναμφισβήτητα είναι σημαντικό όλο αυτό που οργανώνουν οι καθηγητές να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Εγώ έρχομαι αντιμέτωπη με το ερώτημα ‘’τι θέλω να κάνω’’ και ‘’προς τα πού θα κινηθώ’’. Η επικοινωνία με τις εταιρείες βοηθά να σκεφτεί κάποιος πιο συγκροτημένα και να πάρει την σωστή κατεύθυνση στην αγορά εργασίας. Θεωρώ πως η επαφή των πρωτοετών είναι σημαντική, καθώς θα αποκτήσουν μία εικόνα αναφορικά με όλο το εύρος των επιλογών από τα πρώτα κιόλας βήματά τους στον χώρο του Πανεπιστημίου»

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…