Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με το «καλημέρα» …αντιπολίτευση με 16 Λευκά στις επιλογές του Κασσελάκη

Με το «καλημέρα» …αντιπολίτευση με 16 Λευκά στις επιλογές του Κασσελάκη

0

“Λευκό” από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ

 

«Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που ορίζει το Καταστατικό στην επιλογή του προεδρείου. Γι’ αυτό ψήφισα Λευκό»

 

 

Πυκνώνουν τα μαύρα σύννεφα του διχασμού πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του  κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το κλίμα μύριζε μπαρούτι αμέσως μετά τις εκλογές και την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη αλλά αποτυπώθηκε και σε αριθμούς κατά την ψηφοφορία για το νέο οργανόγραμμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το οποίο και πρότεινε κατά την ομιλία του ο νέος πρόεδρος.

16 Λευκά στις επιλογές του Κασσελάκη για το νέο προεδρείο

Ειδικότερα υπέρ της πρότασης για το νέο προεδρείο ψήφισαν 28 βουλευτές, ενώ υπήρξαν και 16 λευκά και 3 «απών». Τις περισσότερες εσωκομματικές αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Παύλου Πολάκη για τη θέση του συντονιστή Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου. Εκτός από τον Σωκράτη Φάμελλο, που παραμένει επικεφαλής της ΚΟ, στο νέο προεδρείο θα έχουν θέση και οι εξής: Νέα γραμματέας της ΚΟ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός (μέχρι πρότινος γραμματέας). Δεν θα είναι πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Νάσος Ηλιόπουλος, που είχε στηρίξει την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποσύρθηκε μετά την ομιλία του κ. Κασσελάκη, ο Νίκος Παππάς, ο οποίος ασθενεί με Covid, και ο Όθωνας Ηλιόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 16 βουλευτές που καταψήφισαν τις επιλογές του κ. Κασσελάκη και ψήφισαν λευκό είναι οι εξής: Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη,  Ευκλείδης Τσακαλώτος, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Πέτη Πέρκα, Κώστας Μπάρκας, Σία Αναγνωστοπούλου, Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιώργος Ψυχογιός, Μερόπη Τζούφη, Οσγκιούρ Φερχάτ, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Θεανώ Φωτίου, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Χ. Ζεϊμπέκ: «Δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που ορίζει το Καταστατικό στην επιλογή του προεδρείου. Γι’ αυτό ψήφισα Λευκό»

Αιτιολογώντας  στο «Ε» το Λευκό,  ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τόνισε πως η ένστασή του δεν αφορά το πρόσωπο του προέδρου αλλά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τη σύσταση του νέου προεδρείου: «Δεν τηρήθηκαν οι  δημοκρατικές διαδικασίες όπως ορίζει το Καταστατικό του κόμματος. Τα μέλη του προεδρείου ορίζονται από την Πολιτική επιτροπή.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και πάντα εκφράζονται όλες οι  τάσεις και οι ενστάσεις». Ερωτηθείς αν αυτό είναι σημάδι απόσχισης και αν ο ίδιος θα είναι απ’ αυτούς που θα διαχωρίσουν τη θέση τους ο κ. Ζεϊμπέκ σημείωσε: «Δεν έγινε οργανωμένα. Δεν λειτουργούμε σαν φράξια. Θέλουμε να τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες και εσωκομματικά. Για την ώρα δεν διαφαίνεται απόσχιση. Ξαναλέω είμαστε δημοκρατικό κόμμα και εκφράζουμε τις απόψεις μας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…