Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με καθυστερήσεις η επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

Με καθυστερήσεις η επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου στην Ξάνθη

0

Απέμεινε ένα συνεργείο εκσκαφής  – Αποσύρθηκε η δεύτερη εταιρεία  – Προβλήματα στις πληρωμές αντιμετωπίζει  η ανάδοχος εταιρεία

 

300 συνδέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί στην πόλη μας– Καθυστερεί η τοποθέτηση των μετρητών – Ενδιαφέρον… μικρότερο από το αναμενόμενο

 

Σε ρυθμούς χελώνας συνεχίζονται οι εργασίες εκσκαφής για την τοποθέτηση του δικτύου του φυσικού αερίου στις οδούς. Το αρχικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου έχει εκπνεύσει και ήδη η εταιρεία που έχει αναλάβει από την ΔΕΔΑ το έργο βρίσκεται στις παρατάσεις!

Ένα συνεργείο εκσκαφής για  το φυσικό αέριο – Αποσύρθηκε η δεύτερη εταιρεία  

Οι μειωμένοι ρυθμοί εργασίας οφείλονται στο γεγονός ότι αρχικά είχαν αναλάβει υπερεργολαβία τα χωματουργικά και τα ασφαλιστικά δύο εταιρείες, μία από την Αθήνα και μία από την Ξάνθη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας όμως η εταιρεία από την Αθήνα έχει διακόψει και αυτή την  στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες με το συνεργείο 8 – 10 ατόμων της εταιρεία από την Ξάνθη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο λόγος της απόσυρσης της εταιρείας είναι οικονομικός και ειδικότερα προβλήματα στην πληρωμή δεδουλευμένων από τον βασικό ανάδοχο του έργου.

300 συνδέσεις έχουν ήδη ολοκληρωθεί – Καθυστερεί η τοποθέτηση των μετρητών

Όπως μας πληροφορεί ο Μηχανικός κ. Γιάννης Ιατράκης το έργο συνεχίζεται παρότι μειώθηκε ο ρυθμός δεδομένου ότι  δουλεύει μόνο ενα συνεργείο: «Το έργο έχει ξεφύγει  από  το χρονοδιάγραμμα. Έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί,  υπάρχει καθυστέρηση και πήρε παράταση 6 μήνες.  Είναι γεγονός ότι είναι δύσκολο έργο αλλά υπάρχει και δυσκολία στις πληρωμές από την ανάδοχο εταιρεία. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 300 συνδέσεις στην Ξάνθη. Είναι λίγες για τον πληθυσμό της πόλης. Παρατηρήσαμε ότι καθυστερούν πολύ να τοποθετηθούν και οι μετρητές. Οπότε αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η σύνδεση. Γενικά υπάρχουν προβλήματα».

Ενδιαφέρον… μικρότερο από το αναμενόμενο

Κοινή διαπίστωση είναι ότι …ξεφούσκωσε το αρχικό ενδιαφέρον που είχε εκδηλωθεί για το φυσικό αέριο. Αυτό συνέβη από την εκτίναξη της διεθνούς τιμής μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία αλλά και μετά διατηρήθηκε σε χαμηλά επίπεδα στην Ξάνθη παρά το γεγονός ότι  είναι 40 – 60% φτηνότερο απ’ το πετρέλαιο. Ο κ. Ιατράκης σημειώνει: «Δεν το έχει ενστερνιστεί ο μέσος Ξανθιώτης. Παρότι η τιμή του στα επίπεδα τα τωρινά είναι συμφέρουσα σε σχέση με το πετρέλαιο που φέτος θα είναι ακριβό. Είναι κατά 40 – 60% μικρότερο το κόστος για ένα νοικοκυριό. Το ενδιαφέρον όμως είναι μικρότερο από το αναμενόμενο. Ίσως να φταίει και η  οικονομική δυσπραγία για το κόστος της εγκατάστασης που κυμαίνεται από 2.500 – 4500 ευρώ. Μια επιδότηση από πρόγραμμα της περιφέρειας θα ήταν μια καλή λύση. Γενικά στην Ξάνθη είμαστε σε μια μέση κατάσταση. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Δράμα ενώ στην Καβάλα υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες λόγω της γεωμορφολογίας. Αυτό που έχει βελτιωθεί πάντως είναι η αποκατάσταση των οδών που γίνεται άμεσα και όχι όπως παλαιότερα που καθυστερούσε και δημιουργούσε παγίδες για πεζούς και οχήματα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…