Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ενάντια στον καρκίνο του μαστού περπάτησε η Ξάνθη

Ενάντια στον καρκίνο του μαστού περπάτησε η Ξάνθη

0

Η δράση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου

Φωτίστηκε ροζ το ρολόι της πόλης και πραγματοποιήθηκε συμβολικός περίπατος στο κέντρο

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροι» πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο του μήνα πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Πέμπτη 19/10 στις 19:00 με αφετηρία και κατάληξη στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ειδικότερα, δόθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους παρευρισκόμενους με κεντρικό μήνυμα:*Πρόλαβε-*Γνώρισε-*Αντιμετώπισε-*Νίκησε και μοιράστηκαν ροζ μπαλόνια σε όσους πήραν μέρος στην πορεία που ακολούθησε.

Στιγμιότυπα από την δράση της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία και έπειτα από την συμβολική πορεία στο κέντρο

Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα που αφορά όλες τις γυναίκες, αφού είναι αφιερωμένη στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Στην ουσία πρόκειται για μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο. Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτώβρη.

Μόλις έπεσε το φως του ήλιου, λοιπόν, το ρολόι της πόλης φωτίστηκε με ροζ χρώμα και ακολούθησε συμβολικός περίπατος ζωής  και αισιοδοξίας! Όλοι οι συμμετέχοντες από κοινού έστειλαν ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και στήριξης. Αξιοσημείωτο είναι ότι στον ξεχωριστό αυτό περίπατο συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης, έδωσε ρυθμό, ζωντάνια και ένταση εκπέμποντας το μήνυμα: «Όλοι μαζί περπατάμε ενάντια στον καρκίνο του μαστού,  ενωμένοι, δυνατοί, ενημερωμένοι και τον κερδίζουμε!»

Η ταμίας, Μ. Σεμιτέλου :«Η πρόληψη είναι η αρχή και η ενημέρωση ακολούθως είναι κάτι που λείπει από τις σημερινές γυναίκες»

Η ταμίας του Συλλόγου, Μαίρη Σεμιτέλου σημειώνει συμπληρωματικά στο «Ε»:«Ο μήνας Οκτώβριος, όπως γνωρίζουμε όλοι είναι αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού. Η σημερινή εκδήλωση έχει ως στόχο την ενημέρωση των γυναικών κυρίως, αλλά και όλου του κόσμου γενικά με επίκεντρο τον τακτικό έλεγχο. Άλλωστε, η πρόληψη είναι η αρχή ενώ παράλληλα η ενημέρωση είναι κάτι που λείπει από τις σημερινές γυναίκες. Συνεπώς, θεωρώ φρόνιμο να το υπενθυμίζουμε κάθε χρόνο με τέτοιου είδους δράσεις, ώστε οι γυναίκες να εντάσσουν στο πρόγραμμά τους την εξέταση που απαιτείται για να προλάβουν και να αντιμετωπίσουν έγκαιρα ό,τι χρειαστεί».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 9ο Φεστιβάλ «Ξάνθη-Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» για το 2024

«Πλημμύρισε» με κόσμο η κεντρική πλατεία κατά τη διάρκεια της συναυλίας με διευθυντή τον Ν…