Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ «Αποκαλύφθηκαν» δύο υποθέσεις απάτης σε Δράμα και Σέρρες

«Αποκαλύφθηκαν» δύο υποθέσεις απάτης σε Δράμα και Σέρρες

0

Συνελήφθησαν δύο άντρες-μέλη συμμορίας που παραλάμβαναν τα χρήματα


Η δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται


Εξιχνιάσθηκαν άμεσα έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο υποθέσεις απάτης που διαπράχθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε βάρος δύο ηλικιωμένων στην πόλη της Δράμας και σε οικισμό των Σερρών.

Συνελήφθησαν το βράδυ της ίδιας ημέρας στο Μεθοριακό Σταθμό Προμαχώνα Σερρών, από τους ανωτέρω αστυνομικούς και με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, δύο άντρες-μέλη συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, άγνωστος άντρας, προσποιούμενος τον γιατρό, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία γυναίκα στη Δράμα και με το πρόσχημα ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει τραυματισθεί και χρειάζεται άμεση πραγματοποίηση χειρουργικής επέμβασης, κατάφερε να την πείσει  να τοποθετήσει έξωθεν του σπιτιού της το χρηματικό ποσό των 6.200 ευρώ και κοσμήματα, τα οποία παρέλαβε ο ένας άντρας, ενώ στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε ΙΧ στο οποίο τον ανέμενε ο συνεργός του και τράπηκαν σε φυγή.

Έπειτα από καταγγελία του περιστατικού πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν οι παραπάνω  άντρες και συνελήφθησαν, ενώ από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με την συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Σιδηροκάστρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, προέκυψε ότι το μεσημέρι με την ίδια μέθοδο εξαπάτησαν και μία γυναίκα σε οικισμό των Σερρών και της αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ και κοσμήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρηματικά ποσά και τα κοσμήματα, προκειμένου να αποδοθούν στις δικαιούχους τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και τρία  κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…