Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αυτοσυγκράτηση συστήνει τώρα η κυβέρνηση βλέποντας να παίρνει «φωτιά» η Μέση Ανατολή

Αυτοσυγκράτηση συστήνει τώρα η κυβέρνηση βλέποντας να παίρνει «φωτιά» η Μέση Ανατολή

0

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης την ανάγκη η Ευρώπη να μιλάει με ενιαία φωνή σε ένα κρίσιμο ζήτημα περιφερειακής αλλά και ευρωπαϊκής ασφάλειας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αφού καταδίκασε εκ νέου «τη βία και την τρομοκρατία κατά κυρίαρχων κρατών» και «το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» τόνισε την ανάγκη «να αποτραπεί μια ανθρωπιστική κρίση» αλλά και «ο κίνδυνος μιας μεγαλύτερης ανάφλεξης στην περιοχή με την εμπλοκή και άλλων χωρών».

Ενημέρωσε πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με θέμα τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή όπου επανέλαβε «τη στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα». Επισήμανε όμως ακόμα ότι «οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» και «υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε επίσης την ανάγκη η Ευρώπη να μιλάει με ενιαία φωνή σε ένα κρίσιμο ζήτημα περιφερειακής αλλά και ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Η στάση της κυβέρνησης μόνο τυχαία δεν είναι καθώς τις τελευταίες ώρες οι δυτικές κυβερνήσεις παροτρύνουν το Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση καθώς αυξάνονται οι φόβοι ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να ξεφύγει από τον έλεγχο.

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να μιλήσει με μία φωνή και να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποκλιμακώσει την κρίση και να διασφαλίσει ότι οι άμαχοι δεν θα γίνουν στόχος περαιτέρω εχθροπραξιών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…