Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αυτοδιοικητικές εκλογές – ΠΑΣΟΚ: Το μεγάλο διπλό κέρδος για Ανδρουλάκη

Αυτοδιοικητικές εκλογές – ΠΑΣΟΚ: Το μεγάλο διπλό κέρδος για Ανδρουλάκη

0

Αν κάποιος αναζητήσει νικητή στη χθεσινή ημέρα, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο

Aν κάποιος αναζητήσει νικητή στη χθεσινή ημέρα, το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο. Το κόμμα πέτυχε έναν δύσκολο διπλό στόχο, που ίσως και οι πλέον αισιόδοξοι εκπρόσωποί του δύσκολα θα κατέθεταν ως επιδίωξη δύο μέρες πριν: δύο στελέχη που προέρχονται από την παράταξη κέρδισαν τους δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καταγράφοντας στην πρώτη περίπτωση μεγάλη ανατροπή, ενώ ο υποψήφιος τον οποίο στήριξε το κόμμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας κατάφερε επίσης να κερδίσει.

Στη Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για εμφατική επιβεβαίωση της δυναμικής που το κόμμα καταγράφει την τελευταία περίοδο. Την ίδια στιγμή, όμως, μπαίνει στο κάδρο η συζήτηση για την προοπτική ή την ανάγκη συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην επιδίωξη ανατροπής του πολιτικού σκηνικού.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε στις δηλώσεις του για «καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ φρόντισε να προσδώσει στο χθεσινό αποτέλεσμα χαρακτηριστικά ενός ευρύτερου πολιτικού μηνύματος με αντίκτυπο που υπερβαίνει το αυτοδιοικητικό κάδρο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για την «πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη». Και επί της ουσίας σηματοδότησε τη χθεσινή ημέρα ως κομβικό σταθμό σε μια πορεία που θα οδηγήσει στην κατάκτηση της εξουσίας.

«Εμείς συνεχίζουμε ενωμένοι τη νικηφόρα πορεία που ξεκινήσαμε στις εθνικές εκλογές. Εχουμε πολλούς αγώνες, πολλές μάχες και μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας», είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός χρειάζεται μια ισχυρή, προοδευτική, αξιόπιστη δύναμη για να στείλει τη Νέα Δημοκρατία στην αντιπολίτευση. Μια ισχυρή προοδευτική δύναμη, που θα είναι η επόμενη κυβέρνηση».

Ανοίγει η συζήτηση

Το εκλογικό αποτέλεσμα της Αθήνας και σε δεύτερο βαθμό και εκείνα της Θεσσαλονίκης αλλά και της Θεσσαλίας, όπου η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κουρέτα στηρίχθηκε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ανοίγουν τη συζήτηση για το αν μια συνεργασία ανάμεσα στα δύο κόμματα μπορεί να έχει τη δυναμική που φαίνεται για την ώρα να απουσιάζει από τη μεμονωμένη παρουσία εκάστου εξ αυτών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το θέμα που άνοιξε με τις δηλώσεις του χθες ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται σε συνέχεια ανάλογων «οχλήσεων» που διατυπώθηκαν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα από την πλευρά της Κουμουνδούρου.

Πηγή: Δώρα Αντωνίου/Καθημερινή

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…