Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σκρέκας: Αυτά είναι τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια

Σκρέκας: Αυτά είναι τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια

0
akriveia2

Ανακοινώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου

Τέσσερα νέα μέτρα  για την προστασία των καταναλωτών από το κύμα της ακρίβειας ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας σε συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα 4 νέα μέτρα για την ακρίβεια:

-Εξασφαλίζεται μόνιμη μείωση τιμών στο ράφι με ειδική σήμανση. Η μείωση θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% και να διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες. Οι μειώσεις των τιμών πρέπει να είναι πάνω και πέρα από τις προωθητικές ενέργειες. Βάση μείωσης θα είναι οι χθεσινές τιμές στο ράφι. Θα επιβάλλονται πρόστιμα τουλάχιστον 20.000 ευρώ ανά κωδικό όπου δεν τηρούνται τα μέτρα.

-Ελέγχονται αυστηρά οι προμηθευτές και η εφοδιαστική αλυσίδα. Τα σούπερ μάρκετ με ετήσιο κύκλο άνω των 90 εκατ. ευρώ υποχρεούνται να κοινοποιούν στο υπουργείο τους τιμοκαταλόγους των προμηθευτών τους

-Διαφάνεια στις τιμές για τα οπωροκηπευτικά. Τα σούπερ μάρκετ πρέπει να κοινοποιούν τις τιμές λιανικής στα λαχανικά και στα φρούτα.

-Αποφασιστική ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών και αναβάθμιση του τηλεφωνικού κέντρου 1520 και του ειδικού ιστότοπου για την υποβολή παραπόνων και καταγγελιών. Δημιουργία ειδικής εφαρμογής για την υποβολή παραπόνων και από κινητά τηλέφωνα που θα είναι έτοιμη πριν από τα Χριστούγεννα. Το καλάθι του νοικοκυριού συνεχίζει και ενισχύεται.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…