Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

0

Στο φουλ οι μηχανές
Πλέον οι μηχανές έχουν ανάψει και δουλεύουν στο φουλ. Για τα εκλογικά επιτελεία ο λόγος. Γι’ αυτούς όλους που έχουν επιμεριστεί διάφορες ευθύνες και πόστα να εκτελέσουν έργα και αποφάσεις.
Βέβαια, πρώτος στην εκλογική μάχη ο υποψήφιος δήμαρχος. Αυτός κατευθύνει, δίνει οδηγίες, διορθώνει παραλείψεις και λάθη, συμπληρώνει το παζλ όσων δουλεύουν στις διάφορες θέσεις κι έχουν ευθύνη την ολοκλήρωση των εντολών.
Κίνηση, άγχος, τρέξιμο, τηλεφωνήματα, φωνές ενίοτε για κάποια καθυστέρηση.
Ένας οργασμός ανθρώπων που με συντονισμό παράγουν το έργο που τους έχει ανατεθεί.
Γ.Δ.


Επίκαιρο
«Μεριάστε σφυροδρέπανα
σημαίες χαμηλώστε
Στης Κουμουνδούρου την αυλή
χαλιά κόκκινα στρώστε.
Κι εσείς Αχτσιόγλου και Παπά
Τζουμάκα και Ευκλείδη
Δώστε της πόρτας τα κλειδιά
δώστε και το αντικλείδι» 
από φίλο αναγνώστη της στήλης που το «ψάρεψε» στο διαδίκτυο και μας το έστειλε όντας επίκαιρο.
Γ.Δ.


Ο καιρός βοηθά
Σύμμαχος ο καιρός εδώ και αρκετές ημέρες και μακάρι να συνεχιστεί η καλοκαιρία. Το επισημαίνω με ιδιοτελή σκέψη, αναλογιζόμενος τους υποψηφίους (κάθε μορφής) που πρέπει να βρίσκονται έξω, να συναντούν ανθρώπους και φορείς και βέβαια να οργανώσουν τις εκδηλώσεις τους, της παρουσίασης του Προγράμματος και των υποψηφίων συμβούλων τους.
Είναι προφανές ότι για να έχουν επιτυχία οι εκδηλώσεις αυτές, βασική προϋπόθεση είναι η καλοκαιρία.
Γενικά, όπως και να το κάνουμε, όλα λίγο ή πολύ είναι συνάρτηση του καιρού.
Γ.Δ.


Μία διαπίστωση
Είναι μια διαπίστωση για την δημόσια ζωή του τόπου μας του «μικρού και μέγα» όπως λέει ο ποιητής.
Επισημαίνω λοιπόν πως κάποιοι προσπαθούν μονίμως να βρουν πρόβλημα σε κάθε λύση που προτείνεται. Σας φαίνεται παράξενο;
Κι όμως συμβαίνει στα μέρη μας και δείχνει μια αρνητική νοοτροπία που διακατέχει μερικούς που ασχολούνται με τα κοινά.
Οι συμπολίτες μας αυτοί ζουν για να εφευρίσκουν προβλήματα σε προτάσεις για λύσεις που κατατίθενται από φορείς διάφορους όπως Δήμους, Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Συλλόγους και Σωματεία.
Διακρίνονται για την εμμονή τους στο αρνητικό, δεν τους αρέσει το θετικό, η λύση.
-Υπάρχουν, είναι δίπλα μας οι συμπολίτες αυτοί.
Γ.Δ.


Οικονομικά τερτίπια
Η διαπίστωση είναι κοινή για όλους τους συμπολίτες που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητο, φορτηγό ή δίκυκλο. Και προφανώς δεν είναι καθόλου ευχάριστη εξαιτίας της τιμής των καυσίμων.
Μια τιμή που στην απλή αμόλυβδη βενζίνη έχει ξεπεράσει τα δύο ευρώ το λίτρο, ενώ ανάλογη αύξηση υπάρχει και στο πετρέλαιο κίνησης. Όσο για το πετρέλαιο θέρμανσης, η φετινή τιμή  είναι άγνωστο που θα κάτσει.
Αιτία της ανόδου των τιμών στα πρατήρια, η αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου που ήδη ξεπέρασε λίγο και τα 95 δολάρια το βαρέλι.
Βέβαια, πίσω από την αύξηση αυτή κρύβεται η μείωση της ημερήσιας παραγωγής αργού από τη Ρωσία και Αραβικά Εμιράτα που υλοποιήσαν την σχετική απόφασή τους.
-Και ο χειμώνας έρχεται…
Γ.Δ.


Δυναμικά «Μπροστά»
Ο υποψήφιος δήμαρχος  με την δημοτική παράταξη «Μπροστά», Σάββας Μελισσόπουλος  έχει  κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από την συμμετοχή του κόσμου στα εγκαίνια του  εκλογικού του γραφείου το βράδυ της Τρίτης. Ήταν πράγματι εντυπωσιακή και  αποτυπώνει την δυναμική που έχει  σαν παράταξη. Έχει καταρτίσει  ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, πολυσυλλεκτικό και αντιπροσωπευτικό της τοπικής κοινωνίας και αυτό είναι μεγάλο ατού. Ο κ. Μελισσόπουλος έμπειρος αυτοδιοικητικός γνωρίζει τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, γνωρίζει τις δυνατότητες του δήμου, έχει άποψη και όραμα και στρατηγική για τον δήμο.
Αν αυτή η δυναμική που έχει  αναπτύξει αποτυπωθεί στην κάλπη σίγουρα θα τα πάει πολύ καλά!.
Μ.Ξ.


Ο πρώτος γύρος
Ένα από τα αγαπημένα θέματα συζητήσεων αυτήν την περίοδο στην χώρα μας είναι οι εκλογές σε δήμους και περιφέρειες και οι εσωκομματικές στον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν καλύψει την πανελλήνια επικαιρότητα διότι αυτό που συνέβη ξεπερνά κάθε προηγούμενο και δύσκολα θα εμφανιστεί στα επόμενα πενήντα χρόνια.
Ο πρώτος γύρος για την εκλογή αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια γροθιά απευθείας στο πρόσωπο. Έφερε τα πάνω-κάτω και στο προσκήνιο μη-πολιτική, ενώ την κανονική πολιτική την έστειλε στο καναβάτσο. Παραλίγο μάλιστα να κερδίσει από τον πρώτο γύρο με νοκ-άουτ.
Τελικά, το ματς θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο μεταξύ Κασσελάκη και της κυρίας Αχτσιόγλου.
Γ.Δ.


Ο δεύτερος γύρος
Έτσι, μοιραία η εκλογική διαδικασία την προσεχή Κυριακή θα μεταβληθεί σε Ρωμαϊκή αρένα.
Κακό μεν, αναπόφευκτο δε.
Ήδη οι μονομάχοι πήραν θέση και από πίσω στοιχήθηκαν οι υποστηρικτές τους. Το ποιος θα κερδίσει δεν μπορεί να υποστηριχθεί με βεβαιότητα. Οι γνωρίζοντες δίνουν περισσότερες πιθανότητες στον Κασσελάκη. Ίσως και λόγω της διαφοράς του 10% περίπου.
Υπομονή όμως. Τέσσερις ημέρες έμειναν.
Όμως πέρα από το ποιος θα είναι ο νικητής, εκείνο που συζητείται έντονα είναι η πιθανότητα να υπάρξει διάσπαση της παράταξης. Το ένα κομμάτι θα είναι το νέο, το διαφορετικό, το απολιτίκ, και το δεύτερο θα εκφράζει τις αριστερές μνήμες, τα ιερά και όσια του χώρου που δέχτηκε επίθεση ατόμου προερχόμενου από το εξωτερικό και δη της Αμερικής.
Γ.Δ.


Γιατί απεργεί σήμερα η ΑΔΕΔΥ;
Κατατέθηκε το νέο εργασιακό νομοσχέδιο όπου εντάχθηκε με ρύθμιση η επαναφορά των τριετιών. Η ΓΣΕΕ κατέθεσε τις θέσεις και τις προτάσεις της, προέβαλε τις ενστάσεις της σε κάποια άρθρα, ωστόσο δεν προκήρυξε γενική απεργία, θεωρώντας προφανώς ότι στο σύνολό του το νομοσχέδιο είναι θετικό για τον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια κάποια Σωματεία και Εργατικά Κέντρα εξήγγειλαν 24ωρη απεργία, στην οποία δήλωσε συμμετοχή και η ΑΔΕΔΥ!
Και αναρωτιέται ο υπουργός εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης γιατί απεργεί η ΑΔΕΔΥ για ένα νομοσχέδιο που δεν την αφορά: «Πραγματικά, μου φαίνεται οξύμωρο και αντιφατικό να κάνει η ΑΔΕΔΥ απεργία για εκείνους που δεν την αφορούν. Το εργασιακό νομοσχέδιο αφορά στον ιδιωτικό τομέα. Βέβαια, Δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει μπορεί να κάνει απεργία».
Μα σε ποια χώρα ζει άραγε ο υπουργός; Είναι δυνατόν να βγαίνει ο Σεπτέμβριος, να έχουν ανοίξει τα σχολεία εδώ και δέκα μέρες και να μην γίνει μία απεργία για την τιμή των όπλων;
Εθιμοτυπικά πράγματα είναι αυτά, δεν μπορούν να αλλάξουν. Κι αν η ΑΔΕΔΥ δεν έχει δικά της θέματα για να απεργήσει, μιας και οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν αυξήσεις  για πρώτη φορά  μετά από 12 χρόνια, θα απεργήσουν για αιτήματα άλλων. Από αλληλεγγύη βρε αδερφέ.
Η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιωτικών υπαλλήλων είναι ικανοποιημένοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις του νομοσχεδίου και κυρίως από την επαναφορά των τριετιών και είναι βέβαιο ότι θα είναι άλλη μια απεργία χωρίς μαζική συμμετοχή, με τους ίδιους που διαδηλώνουν συνήθως για όλους και για όλα…


Νυν υπέρ πάντων ο… σταυρός
Δεν είναι μόνο τα επιτελεία που εργάζονται αυτή την περίοδο σε φουλ ρυθμούς· των υποψήφιων δημάρχων και περιφερειαρχών. Όχι βέβαια.
Υπάρχουν οι γνωστοί «κυνηγοί σταυρών», οι συμπολίτες που αγωνίζονται να ενημερώσουν, να προσεγγίσουν συγγενείς και φίλους για την υποψηφιότητά τους.
Γνωρίζουν όλοι πως «νυν υπέρ πάντων ο σταυρός» για τη διάκριση, τη νίκη, την εκλογή.
Προφανώς θεμιτό και απαραίτητο. Διότι αν δεν κυνηγήσεις τον σταυρό, στο τέλος μη περιμένεις να βρεις πολλούς σταυρούς στην κάλπη με τ’ όνομά σου.
Οι παλιές καραβάνες των εκλογών το γνωρίζουν αυτό και το εφαρμόζουν. Όσο για τους πρωτάρηδες, ας μάθουν ότι οι εκλογές θέλουν τρέξιμο και αγώνα μέχρι την τελευταία ημέρα. Μάλιστα ο αγώνας κερδίζεται με συγκροτημένο προσωπικό αγώνα, με ενημέρωση για την υποψηφιότητα στα Μέσα όπως Εφημερίδες, Ραδιόφωνα, site για να καλυφθεί όλο το εύρος δημοσιότητας.
Γ.Δ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…