Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι της Ξάνθης απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

0

Δυναμικό παρών από τις συνδικαλιστικές και φοιτητικές οργανώσεις

Ν. Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης: «Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, δικαιώματα των εργαζομένων»

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης με την παρουσία πολλών συνδικαλιστικών και φοιτητικών οργανώσεων δηλώνοντας την αντίθεση τους στο νέο εργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε ικανοποιητική αν και για ένα σοβαρό ζήτημα όπως το εργασιακό θα περίμενε κανείς να είναι περισσότερη.

Με την ομιλία της Χριστίνας Γιαννακούλα, Προέδρου του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης η οποία τόνισε ότι «απαιτούμε την αναβάθμιση των σπουδών μας τώρα με γενναία αύξηση της χρηματοδότησης  για δωρεάν μετακίνηση και στέγαση για όλους τους φοιτητές».

Στη συνέχεια η Βούλα Μαχαιρίδου, πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων Ξάνθης ανέφερε ότι «πολλοί αναρωτιούνται: γιατί ανησυχεί το δημόσιο για ένα νομοσχέδιο που αφορά αυτή τη στιγμή μόνο τον ιδιωτικό τομέα; Η απάντηση μας είναι γιατί όταν οι διπλανοί μας θα εργάζονται 13 ώρες ημερησίως δεν θα μπορεί να διασφαλίζεται η δική μας οχτάωρη απασχόληση. Είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και να διεκδικήσουμε επτάωρο πενθήμερο».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Μαρία Λουκοπούλου υπογράμμισε ότι «το παρόν νομοσχέδιο ολοκληρώνει τις μνημονιακές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων και βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί εδώ και 150 χρόνια. Αυτή τη στιγμή μπορεί να μην μας αφορά άμεσα το νομοσχέδιο αλλά η επίθεση σε έναν εργαζόμενο πρέπει να θεωρείται σαν επίθεση σε όλους μας».

Ο Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το νομοσχέδιο συμπληρώνει το έκτρωμα του Χατζηδάκη που ποινικοποιεί το δικαίωμα στην απεργία. Αυτή η νέα πρόκληση δεν θα μείνε αναπάντητη. Βαφτίζουν τις επιθυμίες των εργοδοτών, δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση δίνει το ελεύθερο στους εργοδότες να μας ξεζουμίζουν. Παρουσιάζουν αυτόν το αναχρονισμό της 13ώρης απασχόλησης ως δικαίωμα τον εργαζόμενων. Θα μας βρουν μπροστά τους».

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…