Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο υπουργός Παιδείας θα  αποφασίσει για  το ωράριο του Μειονοτικού

Ο υπουργός Παιδείας θα  αποφασίσει για  το ωράριο του Μειονοτικού

0

Το πρόβλημα μετέφερε ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος μετά από συνάντηση που είχε με τον βουλευτή Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ

Θα συνεχιστεί η κατάληψη στο Μειονοτικό – «Προσχηματικοί οι λόγοι της Διευθύντριας» λέει ο Χ. Ζεϊμπέκ: «Άλλος είναι ο στόχος»

 Στα χέρια του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη βρίσκεται η λύση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με το απογευματινό ωράριο διδασκαλίας στα 5 τμήματα της Γ’ Γυμνασίου στο Μειονοτικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ξάνθης. Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση με τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ την Πέμπτη το απόγευμα και δεσμεύτηκε να μεταφέρει το αίτημα για μόνο πρωινό ωράριο στα παιδιά. Προηγουμένως ο κ. Ζεϊμπέκ κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό.

Θα συνεχιστεί η κατάληψη στο Μειονοτικό – Προσχηματικοί οι λόγοι της Διευθύντριας λέει ο Χ. Ζεϊμπέκ: «Άλλος είναι ο στόχος»

Υπενθυμίζεται ότι στο Μειονοτικό συνεχίζεται η κατάληψη από την Δευτέρα και όπως μας λέει ο κ. Ζεϊμπέκ η απόφαση είναι να συνεχιστεί έως ότου λυθεί το θέμα. Αντικρούοντας τον ισχυρισμό της Διευθύντριας της Δευτεροβάθμιας κας Σιδηροπούλου ότι η απόφασή της  βασίστηκε στο γεγονός ότι δεν θεωρεί σωστό τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες, ο κ. Ζεϊμπέκ είπε ότι  είναι προσχηματικοί οι λόγοι που επικαλείται η κα Σιδηροπούλου. «Στις ίδιες αίθουσες έκαναν μάθημα και πέρσι τα παιδιά. Γιατί  δεν ενοχλήθηκε; Εμείς και τα παιδιά μας δεν έχουμε πρόβλημα με τις υπόγειες αίθουσες. Κι σ’ άλλα σχολεία, όπως το 1ο Γυμνάσιο, το Μουσικό τα παιδιά κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες. Και αν δεν θέλουν ας βάλουν προκάτ αίθουσες. Υπάρχει χώρος.  Έχουμε όμως πρόβλημα με το απογευματινό ωράριο. Ένα παιδί από τις Θέρμες που κάνει κάθε μέρα 100 χιλιόμετρα να επιστρέφει στις 9 το βράδυ στο σπίτι  του. Μ’ αυτό έχουμε πρόβλημα,. Οι λόγοι είναι άλλοι. Ο στόχος είναι να μειωθούν τα παιδιά που γράφονται στο μειονοτικό γυμνάσιο. Είναι πολιτικό το θέμα. Είναι άδικο. Δεν δίνονται ίσες ευκαιρίες στα παιδιά της μειονότητας».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…