Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με δυναμική η παράταξη «Μαζί για την  Αλλαγή» στην μάχη των εκλογών

Με δυναμική η παράταξη «Μαζί για την  Αλλαγή» στην μάχη των εκλογών

0

Παρουσίαση των βασικών αρχών και των υποψηφίων της Ξάνθης από τον επικεφαλής Δαμιανό Καγγελίδη

 

Παρουσία όλων των γενεών του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

 

«Είμαστε μια  καινούργια παράταξη. Σας κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε τη στήριξή σας. Έχουμε τη στήριξη του κόμματός μας του ΠΑΣΟΚ και είμαστε περήφανοι γι αυτό αλλά δεν θα είμαστε φερέφωνα και δεσμεύομαι ότι δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε αν θίγονται τα συμφέροντα της περιφέρεια μας», ήταν η κατακλείδα της δήλωσης του Δαμιανού Καγγελίδη , επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί για την Αλλαγή». Ο κ. Καγγελίδης ανέπτυξε τις βασικές αρχές που διέπουν την παράταξή του και παρουσίασε τους υποψήφιους της Ξάνθης σε μια πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18/9 στο Εργατικό Κέντρο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλο το τοπικό ΠΑΣΟΚ παλιοί και νέοι βουλευτές όπως ο Σωκράτης Ξυνίδης και Σωτήρης Στολίδης και ο εν ενεργεία Μπαράν Μπουρχάν καθώς ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ξάνθης Σάββας Μελισσόπουλος μέλη της Νομαρχιακής και πολλά μέλη.

Μ. Μπουρχάν: «Ήρθε η ώρα για  αλλαγή για να βρούμε την θέση που μας αξίζει»

Προλογίζοντας ο γραμματέας της Νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αντώνης Μήτρου ανέφερε πως η λέξη πού χαρακτηρίζει την περιφέρειά μας και την κάθε ενότητα ξεχωριστά είναι υστέρηση και απηύθυνε κάλεσμα για στήριξη στο νέο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ για την περιφέρειά μας «Μαζί για την Αλλαγή». Ο βουλευτής κ. Μπαράν Μπουρχάν ανέφερε πως  το ΠΑΣΟΚ έχει μια ανοδική πορεία σ’ όλες τις διαστάσεις της πολιτικής σκηνής και πρόσθεσε πως: « Ήρθε η ώρα για αλλαγή και να βρούμε την θέση που μας αξίζει». Συνεχάρη δεν τους υποψήφιους για τον ανιδιοτελή αγώνα τους και τους είπε ότι θα είναι στο πλάι τους.

Δ. Καγγελίδης: ««Θέλουμε περιφερειάρχη που να σχεδιάζει και να διεκδικεί και όχι απλά να βάζει την υπογραφή του»

Ο κ. Καγγελίδης έκανε μια περιγραφή της υφιστάμενης κατάσταση στην περιφέρεια μας δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι είναι από τις φτωχότερες της Ευρώπης και της χώρας μας

και ότι επιπρόσθετα αντιμετώπισε μια τεράστια καταστροφή με τις πυρκαγιές στον  Έβρο και στην Ροδόπη επισημαίνοντας πως η διοίκηση της περιφέρειας αντί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία του ΔΠΘ για μια μελέτη για την ανασυγκρότηση των περιοχών αυτών την ανέθεσε σε ιδιώτη εξωτερικό συνεργάτη. Είπε ακόμη ότι  οι πυρκαγιές αντιμετωπίζονται μόνο αν επενδύσουμε στην πρόληψη και με σειρά παρεμβάσεων όπως υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και καθαρισμός των δασών.

Αναφερόμενος στα προβλήματα υπέδειξε ως το νούμερο ένα πρόβλημα στην περιφέρειά μας έγκειται στην υστέρηση σε υποδομές και τόνισε την αναγκαιότητα για σιδηροδρομική σύνδεση ΒΙΠΕ όλων των ενοτήτων με τα δύο λιμάνια. Είπε μάλιστα ότι αυτό είναι κάτι που θα διεκδικήσουμε ως παράταξη. Επίσης αξιοποίηση των γεωθερμικών πεδίων, ώθηση στον πρωτογενή τομέα. Αναφέρθηκε επίσης στην εκπόνηση ενός σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης στον παραλιακό αλλά και  χειμερινό τουρισμό μέσα από την στοχευμένη προβολή και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Σ’ ότι αφορά την κοινωνική πολιτική ο κ. Καγγελίδη ανέφερε πως αυτή είναι μηδενική και ότι ΄μπορεί ο κ. Μέτιος να λέει ότι διέθεσε 86 εκ. ευρώ για κοινωνικές δράσεις που ωστόσο έκαναν οι  φορείς και εκείνος έβαζε απλά την υπηρεσιακή του υπογραφή!

«Θέλουμε περιφερειάρχη που να σχεδιάζει και να διεκδικεί και όχι απλά να βάζει την υπογραφή του» είπε χαρακτηριστικά

Τέλος στο ζήτημα της υγείας ο κ. Καγγελίδης ανέφερε πως το μεγάλο πρόβλημα είναι η υποστελέχωση όλων των νοσοκομείων της περιφέρειας και πρότεινε ως λύση να κηρυχθούν άγονα ώστε να δίνονται  οικονομικά κίνητρα για να καλύπτονται οι θέσεις.

12 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ

  • Αμπατζής Αντώνιος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  • Δαβιτίδης Παναγιώτης (Πολιτικός Μηχανικός)
  • Δετσαρίδου Στεφανία (Δημόσιος Υπάλληλος)
  • Καρά Ισμέτ (Συνταξιούχος)
  • Λαΐτσα Ελένη (Φιλόλογος)
  • Πέτσινικ Τζενκήζ (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  • Πεχλιβάνης Άγγελος (Συνταξιούχος)
  • Σαφέρολγου Νέριμαν (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  • Σουλόγλου Μπερκ (Φυσικοθεραπευτής)
  • Τσαντέλης Ηλίας (Κτηνοτρόφος)
  • Χατζηντελή Χασάν Αζάρ (Ιδιωτική Υπάλληλος)
  • Χατζηδημητρίου Γεώργιος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  • Μαριάννα Ξανθοπούλουmxanthopoulou@empros.gr

     

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…