Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κινητοποίηση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη

Κινητοποίηση κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Αλεξανδρούπολη

0

Αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης

Υποδοχή στον Πρωθυπουργό με παράσταση διαμαρτυρίας επεφύλαξαν Σωματεία και Φορείς του Έβρου, το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Σεπτέμβρη, αφορμή την παρουσία του Κ. Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Πολίτες της περιοχής διαδήλωσαν διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ζωής του από τις πλημμύρες και τις φωτιές, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Αρχικά οι εκπρόσωποι Σωματείων και φορέων, εργαζόμενοι, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, φοιτητές, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του Φάρου και από εκεί προσπάθησαν να προσεγγίσουν προς το Νομαρχείο όπου βρίσκονταν ο Κ. Μητσοτάκης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έκαναν φραγμό προκειμένου να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν στο κτίριο.

Με συνθήματα όπως «τώρα έργα αντιπλημμυρικά, ευθύνη του κράτους να δώσουνε λεφτά”, “πράσινη ανάπτυξη – πράσινα λεφτά κι εμείς ανυπεράσπιστοι σε μπόρες και φωτιά” αλλά και “μέτρα προστασίας ζητάει ο λαός”, διαδήλωναν ασταμάτητα και απαιτούσαν, αντιπροσωπεία να δει τον Πρωθυπουργό προκειμένου να του επιδώσει το ψήφισμα με τις διεκδικήσεις τους.

Τελικά μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από εκπροσώπους των σωματείων και των άλλων φορέων, συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι ο Κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να τους δεχθεί διότι δεν θεωρούνται «θεσμικοί φορείς».

Από τη συγκέντρωση καταδίκασαν την προκλητική πρακτική της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, σαλπίζοντας αγωνιστικό ξεσηκωμό για μέτρα προστασίας από τις φωτιές και τις πλημμύρες, με ευθύνη του κράτους […].

Πηγή: gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…