Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Καζάνι που βράζει το ζήτημα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

Καζάνι που βράζει το ζήτημα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης

0

Πολυπληθής συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 θέτοντας σε πρώτο πλάνο την υποβάθμιση του Γ.Ν.Ξ.

Ιω. Σπανόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου: «Την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει ένα άτυπο συντονιστικό για τα θέματα που ταλαιπωρούν το Νοσοκομείο»

Ο κόσμος διαμαρτύρεται αλλά λύσεις ώστε να ξεφύγει από το τέλμα το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης δεν βρίσκονται από τους υπεύθυνους. Αντ’ αυτού, η κοινωνία της Ξάνθης στέκεται να βλέπει το νοσοκομείο της να βρίσκεται υπό συνεχή υποβάθμιση καθώς η υποστελέχωση αφανίζει μία μία τις κλινικές με αποτέλεσμα βασικές ιατρικές ειδικότητες όπως ο γαστρεντερολόγος να αναζητούνται σε όμορους νομούς.

Η πανξαθιώτικη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου με θέμα την υποβάθμιση του Γ.Ν.Ξ. έδωσε μια ηχηρή απάντηση στους υπεύθυνους της κατάστασης που επικρατεί καθώς η πολυπληθής παρουσία του κόσμου, των εργατικών συνδικάτων και του ιατρικού προσωπικού έκανε σαφές ότι τα προβλήματα πλέον δεν μπορούν να κρυφτούν «κάτω από το χαλί».

Μπ. Μπουρχάν: «Έχω κάνει 16 επερωτήσεις για το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά δεν με άκουσε κανείς»

Ο βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, Μπαράν Μπουρχάν δήλωσε στο «Ε» ότι «το θέμα του νοσοκομείου με ταλαιπωρεί από τότε που έγινε βουλευτής και δυστυχώς πάμε από το κακό στο χειρότερο. Έχω κάνει 16 επερωτήσεις αλλά δυστυχώς δεν με άκουσε κανείς και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Όλο αυτό το ζήτημα πλέον έχει ξεπεράσει τους βουλευτές διότι η κυβέρνηση πράττει σύμφωνα με τα απώτερα σχέδια της για ιδιωτικοποίηση της υγείας. Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους και να διεκδικήσει αυτό που δικαιούται».

Χ. Ζεϊμπέκ:  «Το Υπουργείο Υγείας και ο κυβερνητικός βουλευτής της Ξάνθης δεν πιστεύουν στην δημόσια υγεία»

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε στο «Ε»: «Η απαξίωση της δημόσιας υγείας αποτελεί την κρυφή ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας για να δώσουν το φιλέτο των νοσοκομείων σε ιδιώτες. Θα είμαι παρών την Δευτέρα στο άτυπο συντονιστικό και υπέρ της συνεδρίασης του. Από την πλευρά μου να πω ότι όσες ερωτήσεις έχω κάνει έχουν πέσει στο κενό καθώς δεν έχω λάβει καμία απάντηση».

Μίλησαν από το βήμα οι: Ελένη Γεωργιάδου, πρόεδρος των εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, Ιωάννης Φερεσιάδης, γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Ιωάννης Σπανόπουλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αικατερίνη Πετράκη, γενική σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, γενικός σύμβουλος ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Δράμας, Ιωάννης Αγοραστός, γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών, Αντώνης Αθανασιάδης, πρόεδρος των εργαζομένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Θράκης, Στέλιος Μωραΐτης, πρόεδρος ΕΒΕ Ξάνθης, Μαρία Λουκοπούλου, πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης, Νάσος Παπαδόπουλος, πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης, Χριστίνα Γιαννακούλα, πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης και ο Χαράλαμπος Ευστρατίου, πρόεδρος του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Ξάνθης.

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αναβαθμίζεται το Κέντρο Υγείας Αβδήρων

Αποκτά μόνιμο ασθενοφόρο μετά από 5 χρόνια Ξεκίνησαν οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης κ…