Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης: Παραπλάνηση φορολογουμένων από επιτήδειους

Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης: Παραπλάνηση φορολογουμένων από επιτήδειους

0

Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές

Η Ένωση Φοροτεχνικών-Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης προειδοποιεί και εφιστά την προσοχή των φορολογουμένων για τα φαινόμενα εξαπάτησης με πρόφαση την είσπραξη διαφόρων επιδομάτων ή επιστροφών φόρου.

Όπως σημειώνεται: «Κανένας λογιστής δεν θα σας καλέσει στο τηλέφωνο, ούτε θα βάλει κάποιον τρίτο για να ζητήσει ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως π.χ. κωδικούς taxis, λογαριασμούς τράπεζας ή κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς (ebanking), ή ακόμη τον αριθμό χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, ημερομηνίες λήξης ή τον τριψήφιο αριθμό της κάρτας. Κανένας λογιστής δεν θα στείλει email, με το οποίο να σας ζητάει προσωπικά στοιχεία. Επιβεβαιώστε αρχικά τη διεύθυνση από την οποία έρχεται και αν δεν την γνωρίζετε, διαγράψτε το. Επισημαίνουμε ξανά ότι κανείς λογιστής δεν θα σας ζητήσει τέτοιου είδους στοιχεία με αυτόν τον τρόπο»

Το πρώτο που πρέπει να κάνει κάποιος όταν αντιληφθεί ότι, είτε έγινε προσπάθεια απάτης είτε έπεσε θύμα απάτης, να ενημερώνει άμεσα τις αστυνομικές αρχές και ειδικά την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος» στο τηλέφωνο 11188 ή ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …