Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανταρσία στην ΑΜΘ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια καταστρέφουν ό,τι έμεινε ζωντανό στη Δαδιά

Ανταρσία στην ΑΜΘ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια καταστρέφουν ό,τι έμεινε ζωντανό στη Δαδιά

0

Η παράταξη παίρνει θέση για το θέμα των αδειοδοτήσεων αιολικών πάρκων μέσα στα καμένα

Η παράταξη Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση , που συμμετέχει στις περιφερειακές εκλογές με επικεφαλής τον Θοδωρή Περεντίδη, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, λίγες εβδομάδες μετά την καταστροφή στη Δαδιά, αδειοδότησε τη δημιουργία δύο αιολικών πάρκων σε περιοχή NATURA

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση «Το δάσος της Δαδιάς κάηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μάλιστα, καθώς αυτός ο περιβαλλοντικός θησαυρός του τόπου μας έχει εγκαταλειφθεί και αφεθεί χωρίς προστασία. 20 μόλις μέρες μετά την πυρκαγιά, η κυβέρνηση αδειοδοτεί δύο αιολικά έργα στα καμένα του Έβρου και μάλιστα μέσα σε περιοχή NATURA, με ειδική προστασία για τον μαυρόγυπα».

«Για άλλη μια φορά εξυπηρετούν τα συμφέροντα μεγάλων εταιριών που δε διστάζουν να μετρούν κέρδη πάνω στα καμένα δάση. […] Η Αριστερή Αντικαπιταλιστική Παρέμβαση-ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην ΑΜΘ δηλώνει την αντίθεση της, όχι μόνο στη συγκεκριμένη αδειοδότηση, αλλά και σε κάθε σχεδιασμό δημιουργίας αιολικών πάρκων που καταστρέφουν χλωρίδα, πανίδα, αρχαιολογικές θέσεις, παραδοσιακά μονοπάτια. Οι ανεμογεννήτριες αποδεδειγμένα σκοτώνουν κατά μέσο όρο χιλιάδες πουλιά ετησίως», συμπλήρωσε η περιφερειακή παράταξη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…