Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Θ. Βομβαρδά: «Τρόπος ζωής πλέον η αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης»

Θ. Βομβαρδά: «Τρόπος ζωής πλέον η αποφυγή κατανάλωσης ζάχαρης»

0

Το απόγευμα της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης οργανώνει εκδήλωση-ομιλία σε συνεργασία με το μέλος του, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο με θέμα την ζάχαρη στη διατροφή

Μέσα από μία διαδραστική παρουσίαση με κοινό παιδικές παρουσίες τονίζονται κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής!

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στις 18:30 το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης  σε συνεργασία με το μέλος του, Κλινική Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Θεοδώρα Βομβαρδά, Msc, καλεί τους μικρούς, αλλά και τους μεγάλους να ενημερωθούν για την ζάχαρη στη διατροφή. «Μέσα από συζήτηση και έρευνα στον χώρο του Λυκείου, Αγ. Γεωργίου 1. (Αυλή), οι μικροί μας φίλοι θα «χτίσουν» την δική τους γνώμη σχετικά με τον ρόλο της ζάχαρης στη διατροφή τους. Εκπλήξεις μετά το πέρας της εκδήλωσης…», όπως αναφέρουν τα μέλη σε σχετική ανακοίνωση.

Συμπεράσματα περί διατροφής διατυπωμένα από τα ίδια τα παιδιά

Ειδικότερα, η Θ. Βομβαρδά τονίζει στο «Ε» αναφορικά με τον δικό της ρόλο στο πλαίσιο της εκδήλωσης-ομιλίας: «Ουσιαστικά αυτή η παρουσίαση θα είναι διαδραστική, θα οδηγηθούμε σε ένα συμπέρασμα σχετικά με τον ρόλο της ζάχαρης στη διατροφή μας. Θα υποστηρίξουμε ερωταποκρίσεις, κουίζ κι έπειτα θα βγάλουν τα ίδια τα παιδιά τα συμπεράσματά τους. Πολλές φορές άλλωστε όταν τα διατυπώνει το ίδιο το παιδί δρα ως επιβράβευση. Εγώ, βέβαια θα τους οδηγήσω σε αυτά».

Τροφές με «κρυμμένη» ζάχαρη…

«Εστιάζουμε σε θέματα που αφορούν την συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνουμε κάποια τρόφιμα, όπως επίσης και σε κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής»
Θεοδώρα Βομβαρδά
Διατροφολόγος – Διαιτολόγος (BSc/MSc Κλινικής Διατροφής)

«Αρχικά, η ζάχαρη πλέον είναι κρυμμένη σε πάρα πολλά τρόφιμα. Θα φάμε γλυκό μία με δύο φορές την εβδομάδα. Δεύτερον, δεν συνδέουμε την κατανάλωση γλυκού ως συνήθεια μετά το φαγητό. Πρέπει να γίνει τρόπος ζωής, ότι δηλαδή δεν συνδέεται πλέον το γλυκό με το επιδόρπιο. Θεωρώ πως αυτή η λανθασμένη επιλογή συντηρείται από την οικογένεια και από τους παππούδες συγκεκριμένα. Σαν να περνά αυτόματα στα παιδιά. Κρυμμένη ζάχαρη βρίσκουμε στους χυμούς που είναι από τις χειρότερες επιλογές στις οποίες μπορεί να εθιστεί ένα παιδί. Ναι, θα πιούμε στυμμένο φυσικό χυμό, αλλά όχι τον συσκευασμένο. Οφείλουμε να αποφεύγουμε σε κάθε περίπτωση τις τροφές με συντηρητικά, όπως το ψωμί του τοστ», συμπληρώνει.

«Επιδιώκουμε να εστιάσουμε σε θέματα που αφορούν την συχνότητα με την οποία πρέπει να καταναλώνουμε κάποια τρόφιμα, όπως επίσης και σε κάποιες καλές συνήθειες που μπορούν να γίνουν τρόπος ζωής», υπογραμμίζει σχετικά με την ταυτότητα της συνάντησης-ομιλίας.

Τέλος, η Θ. Βομβαρδά κάνει μνεία στις τροφές που υποστηρίζουν την μυοσκελετική ανάπτυξη του παιδιού: «Πλέον η διατροφή έχει στραφεί στα ωφέλιμα λιπαρά και σε μία πιο πρωτεϊνική διατροφή. Δεν ξεχνάμε το ψάρι, το κοτόπουλο, τα γαλακτοκομικά. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε το παιδί να αναπτύξει τον μυϊκό ιστό του κι όχι τον λιπώδη».

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …