Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Συλλήψεις διακινητών σε Δράμα, Έβρο, Ροδόπη

Συλλήψεις διακινητών σε Δράμα, Έβρο, Ροδόπη

0

Εντοπίστηκαν οκτώ διακινητές την παραμονή και την ημέρα της 15ης Αυγούστου

Συνελήφθησαν την 14 και 15-8-2023 σε περιοχές της Δράμας, του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας και Ροδόπης, οκτώ διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε οχτώ διαφορετικές περιπτώσεις, παράτυπους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας 14/08 σε επαρχιακή οδό της Δράμας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας συνέλαβαν την μία διακινήτρια, διότι την εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει έξι παράτυπους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το απόγευμα της ίδιας ημέρας πλησίον του οικισμού Σουφλίου Έβρου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι ως οδηγός οχήματος μετέφερε πέντε παράτυπους μετανάστες.

Στη τρίτη περίπτωση,το απόγευμα στην Εγνατία οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας φορτηγάκι, μετέφερε επτά παράτυπους μετανάστες.

Στην τέταρτη περίπτωση, το πρωί της Δευτέρας 15/08 σε οικισμό του Έβρου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης ο τέταρτος διακινητής, διότι οδηγώντας ΙΧ, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα επτά παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι το παραπάνω όχημα εντοπίσθηκε ακινητοποιημένο κατόπιν πρόσκρουσης σε τσιμεντένια περίφραξη οικίας, ενώ ο οδηγός και οι διακινούμενοι επιχείρησαν να διαφύγουν πεζοί χωρίς να τα καταφέρουν.

Στην πέμπτη περίπτωση, το ίδιο πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης συνέλαβαν τον πέμπτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει οχτώ παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο άντρας αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, αντιστεκόμενος κατά τη σύλληψή του.

Στην έκτη περίπτωση, το πρωί της Τετάρτης σε οικισμό του Έβρου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Φερών συνέλαβαν τον έκτο διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει επτά παράτυπους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής, ο οποίος στερείται άδειας ικανότητας οδήγησης, προηγουμένως δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ ακολούθως  το όχημα ακινητοποιήθηκε κατόπιν πρόσκρουσης σε δύο ΙΧ προκαλώντας υλικές ζημιές.

Στην έβδομη περίπτωση το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, συνελήφθη από  αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κομοτηνής, ένας ημεδαπός διακινητής, διότι εντοπίστηκε να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα επτά παράτυπους μετανάστες.

Στην όγδοή περίπτωση, το απόγευμα, στην επαρχιακή οδό Μάνδρας – Μεγάλου Δερείου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων συνέλαβαν τον έβδομό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί ΙΧ και να μεταφέρει παράνομα δέκα παράτυπους μετανάστες.

Έπειτα, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνελήφθη διαρρήκτης επιχειρήσεων στην Ξάνθη

Έκλεψε τηλεόραση από επιχείρηση και προσπάθησε να διαρρήξει άλλα δύο καταστήματα   Συ…