Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στο ζενίθ η αντιπυρική ετοιμότητα στην Ξάνθη

Στο ζενίθ η αντιπυρική ετοιμότητα στην Ξάνθη

0

Συνθήκες ερήμου με 10% υγρασία στην Ξάνθη – Έκτακτο  μεταμεσονύκτιο ΣΟΠΠ την Δευτέρα στον δήμο

 

30 ασθενείς του ΠΓΝΑ υποδέχτηκε το νοσοκομείο Ξάνθης – «Φούντωσε» ο εθελοντισμός

 

Δεν έχει τέλος η πύρινη δοκιμασία που υποβάλλεται ο δήμος Αλεξανδρούπολης από το Σάββατο το πρωί όταν ξέσπασε πυρκαγιά που με την βοήθεια των ισχυρών ανέμων κατακαίει ανεξέλεγκτα παρά το γεγονός ότι  επιχειρούν με όλα τα μέσα, χερσαία και εναέρια όλες οι  δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Στρατού και των φορέων της Πολιτικής Προστασίας. Η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά άφησε τεράστια καταστροφή στο  διάβα της μετατρέποντας σε κρανίου τόπο οικισμούς που μέρες πριν έσφυζαν από ζωή ενώ έλαβε και τραγικές διαστάσεις μετά τον εντοπισμό απανθρακωμένων ατόμων μέσα στο δάσος της Δαδιάς. Η Αλεξανδρούπολη δοκιμάζεται και όλες οι πόλεις της περιφέρειας μας είναι αλληλέγγυες συνδράμοντας με κάθε τρόπο.

30 ασθενείς του ΠΓΝΑ υποδέχτηκε το νοσοκομείο Ξάνθης

Συναγερμός σήμανε τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο Ξάνθης όταν Διοίκηση  και προσωπικό ενημερώθηκε ότι εκκενώνεται για  προληπτικούς λόγους το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και στο νοσοκομείο Ξάνθης όπως και Κομοτηνής και  Καβάλας θα μεταφερθούν ασθενείς ώστε να συνεχίσουν με ασφάλεια της νοσηλεία τους. Άμεσα ανακλήθηκε όλες οι άδειες και όλοι σε λίγα λεπτά ήταν στις θέσεις τους. Μεταφέρθηκαν στις 4 το πρωί 30 συνολικά άτομα μεταξύ αυτών γυναίκες σε λοχεία, άλλα και περιστατικά χειρουργικά και παθολογικά. Όπως μας πληροφορεί η Διοικήτρια του νοσοκομείου Ξάνθης κα Έλενα Ροφαέλα η μεταφορά έγινε συντονισμένα και όλα κύλησαν ομαλά. Γιατροί και νοσηλευτικό  προσωπικό υποδέχτηκαν τους ασθενείς από την Αλεξανδρούπολη και τους  τακτοποίησαν στις Κλινικές. Η κα Ροφαέλα απηύθυνε ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου για την ανταπόκριση και την επιτυχημένη διαχείριση της δύσκολης αυτής κατάστασης. Οι ασθενείς θα παραμείνουν  στο νοσοκομείο μας που έχει  ενισχυθεί και με άλλους γιατρούς και θα περιμένουν οδηγίες τις επόμενες μέρες.

Συνθήκες ερήμου με 10% υγρασία στην Ξάνθη – Έκτακτο  μεταμεσονύκτιο ΣΟΠΠ την Δευτέρα στον δήμο

Επί ποδός ήταν το βράδυ της Δευτέρας όλοι οι  φορείς της Ξάνθης. Λίγο μετα τα μεσάνυχτα συγκλήθηκε έκτακτο Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας στον δήμο Ξάνθης παρουσία του αντιπεριφερειάρχης Κώστα Κουρτίδη του δημάρχου Μανώλη Τσέπελη του αστυνομικού διευθυντή Πασχάλη Γιώρη του διοικητή της Πυροσβεστικής και των αντιδημάρχων Πολιτικής Προστασίας Ξάνθης και Αβδήρων. Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Κουρτίδης έκανε λόγο για  πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ξάνθη: «Δεν κινδυνεύουμε από τις πυρκαγιές της Ροδόπης ή της Καβάλας αλλά και στην Ξάνθη οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες. Στη πόλη της Ξάνθης η σχετική υγρασία ήταν στο  10%, γεγονός που παραπέμπει σε ακραίες καιρικές συνθήκες, συνθήκες ερήμου. Τέτοιο δείκτη υγρασίας έχουμε για  δεύτερη φορά στην χώρα μετά τις μεγάλες πυρκαγιές στην Ηλεία. Ο δείκτης επικινδυνότητας είναι στο «4» και την Δευτέρα και την Τρίτη.  Είχαμε την Δευτέρα δύο πυρκαγιές ευτυχώς κατασβέστηκαν άμεσα από την Πυροσβεστική. Έχουμε λάβει όλα τα μέτρα, έχουμε προετοιμαστεί σύμφωνα με το επιχειρησιακό μας σχέδιο για όλα τα ενδεχόμενα.  Είμαστε όλοι στο  πόδι. Γίνονται περιπολίες από όλους τους φορείς που έχουμε. Χρειάζεται όμως μεγάλη προσοχή απ’ όλους τους πολίτες. Να συμμορφώνονται με τα μέτρα της Πολιτικής Προστασίας. Να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α», τονίζει  ο κ. Κουρτίδης.

«Φούντωσε» ο εθελοντισμός

Τα πύρινα μέτωπα από Ίασμο και τους οικισμούς του δήμου Νέστου ήταν ορατά από την Ξάνθη προκαλώντας ανησυχία στην τοπική κοινωνία. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν όπως μπορούν. Μάλιστα κάνουν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή απευθύνονται σε δημόσιες υπηρεσίες. Ο κ. Κουρτίδης συνέστησε όποιον θέλει να συνδράμει κάνοντας περιπολίες να απευθυνθεί σε εθελοντικές ομάδες που έχουν τα μέσα και αναλαμβάνουν υπεύθυνα περιπολίες στις «ευάλωτες» δασικές περιοχές ή σε πέριξ της πόλης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …