Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Ο…τρόμος κυκλοφορεί αντίθετα στην Εγνατία

Ο…τρόμος κυκλοφορεί αντίθετα στην Εγνατία

0

Αντιμέτωπος με διακινητή ο συμπολίτης μας Ιρφάν Μεχμεταλή – Μας διηγείται την εμπειρία του

 

Έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης – Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους διακινητές

 

Συνεχίζουν ακάθεκτοι να κινούνται αντίθετα στην Εγνατία διακινητές παράνομων μεταναστών θέτοντας σε θανάσιμο κίνδυνο τους διερχόμενους οδηγούς. Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί από τον Ιούνιο και έως τώρα ήταν η αιτία που δύο άνθρωποι έχασαν της ζωή τους σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα στην περιοχή του Έβρου. Από τότε έως σήμερα κανένα μέτρο δεν έχει αποφασιστεί παρά το γεγονός ότι αρχές Αυγούστου υπήρξαν κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατοίκων του Έβρου που έκλεισαν για κάποιο διάστημα μάλιστα την Εγνατία Οδό. Κατόπιν αυτού υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση με γνωμοδότηση στις 7/8 του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που έκρινε νόμιμη τη χρήση των καρφιών ως μέτρου καταστολής εν’ ονόματι του κινδύνου της ανθρώπινης ζωής. Ειδικότερα ανέφερε ότι «για την αντιμετώπιση των κινούμενων αυτοκινήτων στο αντίθετο ρεύμα πορείας, η χρήση της έσχατης λύσης μηχανικών μέσων πρόκλησης ζημιάς στα ελαστικά τους, για την επίτευξη της αναγκαστικής ακινητοποίησής τους, κρίνεται σύννομη, επιτρεπτή και κατά περίπτωση επιβεβλημένη…».

Η γνωμοδότηση του εισαγγελέα σε συνδυασμό με την παρατεινόμενη εντατικοποίηση του φαινομένου ήταν το αντικείμενο της έκτακτης σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης στην Κομοτηνή, παρουσία του Εισαγγελέα Εφετών Κομοτηνής και του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης , του Στρατηγού Διοικητή , του περιφερειακού Διευθυντή της ΕΛΑΣ, των Διευθυντών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων της ΕΛΑΣ καθώς και εκπροσώπων της Εγνατίας ΑΕ. Πρόκειται για  την δεύτερη σύσκεψη και πρόκειται να ακολουθήσει και τρίτη τις επόμενες μέρες έως ότου συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα και ενταχθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο της αστυνομίας.

Αντιμέτωπος με διακινητή συμπολίτης μας –  Τρόμος από διακινητή στο  αντίθετο ρεύμα

Τη ίδια στιγμή που οι  Αρχές κάνουν συσκέψεις ο απόλυτος …τρόμος κυκλοφορεί στην Εγνατία στο αντίθετο ρεύμα και παγώνει τους διερχόμενους οδηγούς που είχαν την κακοτυχία να τον συναντήσουν.: «Είναι τρομακτικό», μας λέει ο συμπολίτης μας Ιρφάν Μεχμεταλή που ήρθε αντιμέτωπος με όχημα διακινητή που ερχόταν κατά πάνω του την ώρα που ο ίδιος επέστρεφε από την δουλειά του στις Σάπες μαζί με 3 άλλους συναδέλφους και κινούνταν προς την Ξάνθη. Ένα δρομολόγιο που το κάνει 2 φορές την ημέρα.: «Ευτυχώς κράτησα την ψυχραιμία μου και συνέχισα με σταθερή πορεία πήγε κι αυτός πολύ δεξιά, δεν είχε και πολύ κίνηση και αποφεύχθηκε η σύγκρουση. Κινούνταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα με ένα λευκό όχημα. Αυτό μόνο πρόλαβα να δω κι ότι είχε και άλλους επιβάτες. Προσπάθησα να ειδοποιήσω το 100 αλλά δεν κατέστη δυνατό. Τελικά φτάσαμε στα διόδια όπου ήταν αστυνομικοί και τους ενημέρωσα. Κάτι  πρέπει  να γίνει. Εμείς δουλεύουμε στις Σάπες πηγαινοερχόμαστε καθημερινά. Είναι πολύ επικίνδυνο αυτό. Είμαστε τρομοκρατημένοι και ζητάμε προστασία από την Αστυνομία. Να ληφθούν μέτρα, κινδυνεύουν ζωές!», λέει με εμφανή αγωνία ο κ. Μεχμεταλή.

Όπως εκτιμά ο κ. Μεχμεταλή ο διακινητής έκανε αναστροφή πάνω στο δρόμο και ξεκίνησε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα, λίγο πριν τα Διόδια, προφανώς μόλις αντιλήφθηκε την ύπαρξη των αστυνομικών, ενώ ακολούθησε την τρελή κούρσα του τρόμου, με στόχο να κατέβει στον επαρχιακό δρόμο, αποφεύγοντας τον έλεγχο και τη σύλληψη.

Έκτακτη σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης – Συζητήθηκαν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους διακινητές

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε αναφορικά με την γνωμοδότηση του  Εισαγγελέα πρωτοδικών με ζητούμενο υπο ποιους όρους  και προϋποθέσεις θα μπορέσει η ΕΛΑΣ να διαμορφώσει το επιχειρησιακό της σχέδιο εντάσσοντας τη χρήση των καρφιών χωρίς όμως να θέσει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια. Ειπώθηκε ότι η χρήση  καρφιών εγκυμονεί κινδύνους για την πρόκληση ατυχημάτων και επιπρόσθετα ότι  δεν ακινητοποιείται παντελώς το  όχημα. Κατατέθηκαν προτάσεις για άλλα δραστικά μέτρα που μπορούν να ενταχθούν στο επιχειρησιακό σχέδιο και εντατικοποίηση της αστυνόμευσης. Τα μέτρα αυτά θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…