Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου προς το Φανάρι μετά τον κόμβο της ΕΟ εκπονεί η ΠΑΜΘ

Μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου προς το Φανάρι μετά τον κόμβο της ΕΟ εκπονεί η ΠΑΜΘ

0

Σχεδιάζεται και η δημιουργία ποδηλατόδρομου στον παραλιακό δρόμο Φαναρίου Αρωγής

Σε μελέτη για τη βελτίωση του δρόμου προς το Φανάρι, ώστε να μειωθεί η επικινδυνότητά του, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση των κόμβων της Εθνικής Οδού και της εισόδου του Φαναρίου, προχωρά η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η βελτίωση του δρόμου αποτελεί παλιό αίτημα των κατοίκων και των διερχόμενων, μιας και το πρόβλημα με τα ατυχήματα που συμβαίνουν στο σημείο είναι γνωστό, ενώ και ο φόρτος της κίνησης τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξηθεί σημαντικά μετά το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας, και την κάθοδο πολλών βορείων γειτόνων μας στις παραλίες του οικισμού.

Παράλληλα, στο έργο που προκηρύχθηκε πρόσφατα από την Περιφέρεια ΑΜΘ, ύψους περίπου 400.000 ευρώ, προβλέπεται και η εκπόνηση μελέτης για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή οδό μεταξύ Φαναρίου και Αρωγής, παρόλο που να θυμίσουμε πως στην παραλία Φαναρίου υπάρχει σχετική διαδρομή μέσω του έργου που εκπονεί στην περιοχή η ΕΤΑΔ.

Βελτίωση του δρόμου 5 χιλιομέτρων και των κόμβων

Ειδικά για το δρόμο από την Εθνική Οδό μέχρι τον οικισμό του Φαναρίου, συνολικού μήκους 5,3 χιλιομέτρων, σημειώνεται πως η χάραξη του ακολούθησε τις δεσμεύσεις της περιόδου κατασκευής (κυρίως λόγω ιδιοκτησιακού), με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πολύ χαμηλά γεωμετρικά χαρακτηριστικά και υψηλό δείκτη επικινδυνότητας λόγω αυτών των χαρακτηριστικών (καμπύλες, αλληλουχία καμπύλων, επικλίσεις, διατομή κλπ). Σε κάποιες θέσεις έγιναν τοπικές παρεμβάσεις βελτίωσης καμπύλων με αποσπασματική φιλοσοφία.

Σύμφωνα με την αποτύπωση της Διεύθυνσης Τεχνικών έργων της ΠΕ Ροδόπης παρατηρούνται μεταβλητή κατά πλάτος και μη κατηγοριοποιημένη διατομή, αλληλουχίες επικίνδυνων στροφών χωρίς προβλέψεις για την εξασφάλιση διαπλατύνσεων, έλλειψη συστημάτων ασφάλισης οδού, έλλειψη σύγχρονων συστημάτων και εξοπλισμού κόμβων, διαμόρφωση μερισμού κυκλοφορίας χωρίς κατασκευή κόμβου και βλάβες και αστοχίες στην επιφάνεια κυκλοφορίας.

Ποδηλατόδρομος μεταξύ Φαναρίου Αρωγής

Αναφορικά με τη βελτίωση του παραλιακού τμήματος Φανάρι – Αρωγή, πρόκειται να μελετηθεί η κατασκευή ποδηλατοδρόμου μήκους περί τα 2,70 χιλιόμετρα από την έξοδο του οικισμού Φαναρίου μέχρι την παραλία της Αρωγής.

Ο ποδηλατοδρόμος θα αναπτύσσεται παράλληλα προς την υφιστάμενη οδό Φαναρίου – Αρωγής και νοτίως αυτής. Το πλάτος του ποδηλατοδρόμου θα είναι 2 μέτρα με αμφίδρομη κίνηση και θα εξασφαλίζεται ο διαχωρισμός της κυκλοφορίας έναντι της οδικής κίνησης με νησίδα ή με στηθαίο ασφαλείας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…