Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Market Pass 2: Από Σεπτέμβριο ξεκινούν οι αιτήσεις

Market Pass 2: Από Σεπτέμβριο ξεκινούν οι αιτήσεις

0

Η πλατφόρμα 2 θα ανοίξει για τους νέους δικαιούχους στα μέσα Σεπτεμβρίου

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου υπολογίζεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων από τους νέους δικαιούχους για το Market pass 2.

Παράλληλα η ΑΑΔΕ, μετά την 31η Αυγούστου, θα ξεκινήσει τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι από τους παλαιούς δικαιούχους συνεχίζουν να δικαιούνται το επίδομα ακρίβειας.

Παρά το γεγονός ότι το οικονομικό επιτελείο χαμηλώνει τον πήχη των παροχών εν όψει της ΔΕΘ, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι το επίδομα θα επεκταθεί και θα δοθεί μία ακόμη δόση στα τέλη Δεκεμβρίου ενδεχομένως. Και αυτό καθώς το κύμα ακρίβειας επιμένει με τα νοικοκυριά να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Όπως προαναφέρθηκε η πλατφόρμα για το Market pass 2 θα ανοίξει για τους νέους δικαιούχους στα μέσα Σεπτεμβρίου, ενώ την ίδια περίοδο θα ξεκινήσει ο έλεγχος των εισοδημάτων του 2022 από την ΑΑΔΕ για τους παλιούς δικαιούχος έτσι ώστε να διαπιστωθεί πόσοι εξακολουθούν να δικαιούνται το επίδομα. Σημειώνεται ότι όσοι έλαβαν το Μarket pass στο παρελθόν δεν χρειάζεται να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και θα επαναξιολογηθούν με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2022, δηλαδή τις δηλώσεις που υποβάλλονται φέτος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…