Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γεωργιάδης: Υπέρ των εργαζόμενων η ρύθμιση για τους δυο εργοδότες

Γεωργιάδης: Υπέρ των εργαζόμενων η ρύθμιση για τους δυο εργοδότες

0

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο

Σε δημόσια διαβούλευση δόθηκε χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με την πολυσυζητημένη ρύθμιση που αφορά την απασχόληση σε δύο εργοδότες, σύμφωνα με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έδωσε διευκρινίσεις για το νομοσχέδιο, που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, υπογραμμίζοντας ότι είναι υπέρ των εργαζόμενων.

«Δίνει την ευκαιρία σε επιχειρήσεις να δημιουργούν συμβάσεις μηδενικού ωραρίου αλλά με δηλωμένους εργαζόμενους που πρέπει να έχουν ενημερωθεί 24 ώρες πριν και να είναι ασφαλισμένοι ώστε να αποτρέπεται η μαύρη εργασία», είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, στην ΕΡΤ.

«Αφού υπάρχει σύμβαση που ανεβαίνει στην «Εργάνη» όσο χρησιμοποιείται ο εργαζόμενος τόσο θα πληρώνεται», πρόσθεσε και αναφερόμενος στην Ψηφιακή Κάρτα τόνισε ότι όταν ολοκληρωθεί θα βλέπουμε πόσο θα πληρώνεται ανά λεπτό. Λέτε η Ευρωπαϊκή Ένωση να προτείνει σκλαβιά;», διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης υπενθυμίζοντας ότι στο νομοσχέδιο ενσωματώνεται η ευρωπαϊκή οδηγία, για την οποία η Ελλάδα δέχτηκε επισημάνσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Εχουμε ήδη καθυστερήσει, είμαστε η τελευταίοι στην ΕΕ, γιατί έπρεπε να βρεθεί τρόπος ένταξης των ρυθμίσεων στο δικό μας Εργατικό Δίκαιο», είπε ο υπουργός.

«Σήμερα για να έχεις συμβάσεις με δύο εργοδότες γίνεται μόνο με συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Όλοι όσοι το κάνουν για παράδειγμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που γίνεται κατά κόρον, το κάνουν παράνομα, γιατί δεν μπορούν να το δηλώσουν άρα υποχρεωτικά είναι μαύρο και ανασφάλιστο. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου θα είναι νόμιμο, υπό τον όρο ότι δεν θα παραβιάζονται οι 11 ώρες ανάπαυσης που ορίζει η ΕΕ».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες ευρωεκλογές

Τον πήχη του αποτελέσματος της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες ευρωεκλογές έβαλε ο πρωθυ…