Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση για τις φωτιές

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση για τις φωτιές

0

 Γιατί η Χαριλάου Τρικούπη ζητεί την απομάκρυνση του προέδρου Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Με στοιχεία επιχειρεί να καταδείξει το ΠΑΣΟΚ ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας «είναι πλήρως εκτεθειμένη για τις πυρκαγιές». Και βέβαια στελέχη του κόμματος επιμένουν ότι δεν θα πρέπει να στοχοποιηθεί η αυτοδιοίκηση προκειμένου να «καθαρίσει» η κυβέρνηση. Το πρώτο χτύπημα ήρθε από τον Παναγιώτη Δουδωνή, ο οποίος αποκάλυψε δύο στοιχεία που -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- εκθέτουν πλήρως την κυβέρνηση.

«Πρώτον:  Το σύνολο των καμένων εκτάσεων το 2023 είναι (έως αυτή τη στιγμή) το 1.09% της έκτασης της χώρας, έναντι ετήσιου μέσου όρου 0.33% κατά την περίοδο 2006-2022.

Δεύτερον, καμιά χώρα δεν παρουσιάζει τη δική μας εικόνα το 2023 ως προς τις καμένες εκτάσεις. Έχουμε, με πολύ μεγάλη διαφορά, τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των χωρών της ΕΕ».

«Η δημόσια τοποθέτηση του διορισμένου από την κ. Μενδώνη Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί «κατανόησης και υπεράσπισης» της αυτοδικίας, για την οποία η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης παρέπεμψε τρεις κατοίκους του Έβρου, είναι αδιανόητη. Μπορεί ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δημόσιος απολογητής της αυτοδικίας και νομιμοποιεί τη βία να παραμένει Πρόεδρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας;», τόνισε το ΠΑΣΟΚ ζητώντας ουσιαστικά την αποπομπή του. Το ζήτημα, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, είναι ευρύτερο ενώ οι μνήμες από την άνοδο της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα νωπές…

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…