Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ένα «πλούσιο» πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει η ΦΕΞ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

Ένα «πλούσιο» πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει η ΦΕΞ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023

0

Η Γραμματέας της ΦΕΞ, Δαμιανή Καραγεωργιάδου μιλά αναλυτικά στο «Ε» για την φετινή εμφάνιση

Μουσικές εκδηλώσεις, διαδραστικές δράσεις και παιδικές δραστηριότητες από τις 2 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης ως ο παλαιότερος και πολυπληθέστερος πολιτιστικός φορέας της περιοχής μας, προσφέρει εδώ και επτά δεκαετίες μια ιδιαίτερη γεύση πολιτισμού. Η συμμετοχή στη ΦΕΞ είναι κάτι παραπάνω από απλή συμμετοχή σ’ ένα σύλλογο. Μπορεί κανείς να κάνει μνεία για έναν σύγχρονο χώρο συναντήσεων ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι ένας αξιόπιστος φορέας που σέβεται την παράδοση και τροφοδοτεί με ευκαιρίες τη νέα δημιουργία!

Ας δούμε, λοιπόν την εμφάνισή της στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023…

Εκ μέρους της ΦΕΞ, η Γραμματέας, Δαμιανή Καραγεωργιάδου, αναφέρει χαρακτηριστικά στο «Ε» αναφορικά με τη συμμετοχή της ΦΕΞ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης:

«Η φετινή παρουσία είναι δυναμική, όπως βέβαια και τις προηγούμενες χρονιές, είναι πολύπλευρη, διότι περιλαμβάνει εικαστικά, μουσική, τμήματα τάγκο, παραδοσιακό τμήμα. Ειδικότερα, θα είναι τρεις βραδιές ανοιχτό το σπίτι Πολιτισμού, με την ‘’Μπάντα Τέτοια’’, ακολουθεί μία Μακεδονική βραδιά, swing jazz μουσική και το Σάββατο στο κλείσιμο θα υπάρχει παραδοσιακή μουσική. Αξιοσημείωτο είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών στο Μουσείο κάθε απόγευμα  θα λαμβάνει χώρα η εικαστική έκθεση της Ανθής Κουρτίδου, η οποία αποτυπώνει σε καμβά τα κτίρια που περιβάλλουν τη γειτονιά του Μουσείου. Επιπρόσθετα, η ομάδα του τάγκο θα παρουσιάσει την δουλειά της. Επίσης, θα υπάρχουν και δράσεις για παιδιά, είτε με τη μορφή βιβλιοπαρουσιάσεων, είτε πάλι μέσω διαδραστικών παρουσιάσεων, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Πυργελή, κάθε απόγευμα στις 7. Στις 30 Αυγούστου στην καπναποθήκη της ΦΕΞ, λίγο πριν την επίσημη έναρξη των Γιορτών έχει προγραμματιστεί μία εκδήλωση, θεατρική παράσταση. Γενικά προσφέρονται δράσεις για παιδιά και ενήλικες και δη ένα μεγάλο φάσμα για τους μεγαλύτερους. Σε αυτό το σημείο τονίζουμε πως τα χορευτικά θα πραγματοποιηθούν στο Σπίτι Πολιτισμού, οι δράσεις που αφορούν τα παιδιά θα πραγματοποιούνται στην αυλή του Μουσείου και τέλος στην μπροστινή αυλή θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί την έκθεση ζωγραφικής της κας Κουρτίδου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα ξεναγήσεων στο Μουσείο γι’ αυτό άλλωστε θα λειτουργεί πρωί και απόγευμα».

Η παρουσία της ΦΕΞ στις Γιορτές Παλιάς Πόλης 2023 σύμφωνα και με το επίσημο πρόγραμμα 2 έως 9 Σεπτεμβρίου:

-Σάββατο 2/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης -στην αυλή με τα χαμάμ στις 19:00,Βιβλιοπαρουσίαση -Παραμύθι «Ο Σιγανός…ένα σκιάχτρο με ψυχή»

-Σάββατο 2/9: Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ στις 21:00,Βραδιά Tango Milonga «El Barrio Antiguo»

-Κυριακή 3/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα χαμάμ στις 19:00,Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου «Βιβλιοbingo»

-Κυριακή 3/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης -στην αυλή με τα Χαμάμ στις 20:00,Εργαστήριο χορού Lindy Hop και Swing party

-Δευτέρα 4/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης -στην αυλή με τα χαμάμ στις 19:00,Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου«Φύλακας Άγγελος»

-Τρίτη 5/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης στις 09:00,Ημερίδα στο πλαίσιο του έργου Tramir

-Τετάρτη 6/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα χαμάμ στις 19:00,Παιδική διαδραστική παρουσίαση βιβλίου «Καμπούμ… και φύγαμε»

-Πέμπτη 7/9: Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ στις 21:00,Παραδοσιακή βραδιά – χορευτικό εργαστήρι, «Μπάντα Τέτοια»

-Παρασκευή 8/9: Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – στην αυλή με τα Χαμάμ στις 19:00,Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου,«Χαριστική βιβλιοθήκη»

-Παρασκευή 8/9: Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ στις 21:00,Παραδοσιακή βραδιά -χορευτικό εργαστήρι, «Μακεδονική βραδιά με χάλκινα»

-Σάββατο 9/9: Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ στις 11:00,«Τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη»

-Σάββατο 9/9: Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ στις 19:00,Παιδική διαδραστική εκδήλωση βιβλίου, «Το γαϊτανάκι»

-Σάββατο 9/9: Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ στις 21:00,Παραδοσιακή βραδιά – χορευτικό εργαστήρι

-Από το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου και καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών (19:00) στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – (Αυλή) η Εικαστική Έκθεση της Ανθής Κουρτίδου, «Σεργιάνι στα σοκάκια του Μουσείου».

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το πασχαλινό τσουρέκι στην ελληνική παράδοση

Ανάλογα με το σχήμα που τους έδιναν παλιότερα είχαν και διάφορα ονόματα: Κοφίνια, καλαθάκι…