Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Έκλεισε» η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Μεταφοράς νερού από ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης»

«Έκλεισε» η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Μεταφοράς νερού από ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης»

0

Εντός του Σεπτεμβρίου εκτιμάται η ολοκλήρωση της Α΄ φάσης προεπιλογής των σχημάτων υποψηφίων αναδόχων

Με την συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Διονύση Σταμενίτη και του αρμόδιου Γενικού Γραμματέα, Δημήτρη Παπαγιαννίδη προωθούνται με ταχύτατο ρυθμό οι διαδικασίες δημοπράτησης για τα αρδευτικά έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ύδωρ 2.0» και θα υλοποιηθούν μέσω ΣΔΙΤ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έργο «Μεταφοράς νερού από ποταμό Νέστο στην πεδιάδα της Ξάνθης» Προϋπολογισμού κατασκευής 170 εκατομμυρίων € πλέον ΦΠΑ καθώς και για το έργο «Αγωγοί μεταφοράς, δίκτυο άρδευσης και συνοδά έργα στην Π.Ε Πέλλας (Αλμωπαίος)» Προϋπολογισμού κατασκευής 115 εκατ. € πλέον ΦΠΑ.

Για τα δύο έργα εκδήλωσαν ενδιαφέρον τα ίδια τέσσερα σχήματα υποψηφίων αναδόχων και συγκεκριμένα :

(1)η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και INTRAKAT ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και για την διαχείριση η γαλλική SAUR, η ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. και η INTRAKAT,

(2)THALIS E.S. S.A., ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε. και για την διαχείριση THALIS E.S. S.A., ΑΒΑΞ Α.Ε. και ΓΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε.,

(3)ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. και ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. και για την διαχείριση ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε., ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.  και ΕΡΜΩΝ Α.Ε. και

(4)ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. και για την διαχείριση ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε..

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η ολοκλήρωση της Α΄ φάσης προεπιλογής των σχημάτων υποψηφίων αναδόχων και για τα δύο έργα, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …