Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομία Ξάνθης: Οι ΠΑΕ απέκτησαν και πάλι δωρεάν σεκιουριτάδες

Αστυνομία Ξάνθης: Οι ΠΑΕ απέκτησαν και πάλι δωρεάν σεκιουριτάδες

0

Επιστολή με θέμα «Για άλλη μια φορά η Αστυνομία» κοινοποιεί προς την ΠΟΑΣΥ η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης, με αφορμή τη συζήτηση για τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Με αφορμή την δολοφονία ενός νεαρού οπαδού της ΑΕΚ από τους νεοναζί χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, η Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης κοινοποιεί προς την ΠΟΑΣΥ ανακοίνωση με την οποία καταφέρεται εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί αστυνομικούς για να διασφαλίζουν την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Από τον Φεβρουάριο του 2022 μέχρι και σήμερα η Πολιτεία δεν νομοθέτησε και δεν έλαβε δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, προκειμένου να αποφευχθεί η τελευταία αιματηρή συμπλοκή, παρακολουθώντας τα γεγονότα ως θεατής.

Ένα πάρεργο που μας πήρε χρόνια να αποτινάξουμε από πάνω μας, και αυτό όχι συνολικά, έρχεται να προστεθεί ξανά, με τις ΠΑΕ να τρίβουν τα χέρια τους, καθώς αντί να θέσουν τους εαυτούς τους προ των ευθυνών τους, απέκτησαν πάλι δωρεάν σεκιουριτάδες και φυσικά τους φταίχτες, όταν η κατάσταση ξεφεύγει.

Κύριοι οι εποχές απαιτούν ενέργειες, δράσεις και όχι αποφάσεις που γυρίζουν την χώρα χρόνια πίσω. Οι ευθύνες θα πρέπει να βαρύνουν τις ΠΑΕ, οι οποίες στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Οι αστυνομικοί είναι για τους πολίτες και όχι για τις ιδιωτικές εταιρείες, η ασφάλεια θα πρέπει να αποτελεί αγαθό για όλους και όχι για λίγους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…