Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Στέλιος Αρσενίου και Ισκάν Σελήμ αντιστρέφουν την «παρεξηγημένη» εικόνα για την τσουκνίδα!

Στέλιος Αρσενίου και Ισκάν Σελήμ αντιστρέφουν την «παρεξηγημένη» εικόνα για την τσουκνίδα!

1

Σε συνέντευξή τους στο «Ε» παρουσιάζουν το προϊόν ως βότανο και τονίζουν την ευεργετική δύναμή της αναφορικά με την υγεία και ευεξία του οργανισμού

Με έδρα την Σμίνθη επιστρατεύουν τα διαθέσιμα μέσα για να ‘’βγει’’ η τσουκνίδα στο εμπόριο

Πολλοί από εμάς θεωρούν την τσουκνίδα ως ένα φυτό που ενδεχομένως δεν έχει και τόσα πολλά να μας προσφέρει…Μάλιστα όταν τύχει να βρεθούμε στην εξοχή προσέχουμε να μην την ακουμπήσουμε, γιατί φοβόμαστε καθώς η επαφή ενδέχεται να μας προκαλέσει φαγούρα ή τσούξιμο…Όλα αυτά φυσικά είναι βέβαια αλήθεια, όπως όμως αλήθεια είναι και η ευεργετική δύναμη της τσουκνίδας!

Ο επαγγελματίας και κατά σειρά ετών ζαχαροπλάστης, Στέλιος Αρσενίου συστήνει την πούδρα τσουκνίδας στο «Ε» και τους αναγνώστες του

Ο κ. Στέλιος Αρσενίου, λοιπόν ένας άνθρωπος αεικίνητος, δημιουργικός, «ανοιχτός» στις πρωτοβουλίες, επαγγελματίας επί σειρά ετών ζαχαροπλάστης (νυν συνταξιούχος) ανέλαβε το έργο να παρουσιάσει στο «Ε» την τσουκνίδα και τις θετικές επιδράσεις που απορρέουν από την χρήση της αναφορικά με την υγεία και την ευεξία του οργανισμού.

Αναντίρρητα, ο κ. Αρσενίου, ένας άνθρωπος δραστήριος με πλούσια πολιτιστικά ενδιαφέροντα περί Αβδήρων και Δημόκριτου έχει επαναλάβει και στο παρελθόν παρόμοιες παρεμβάσεις με γνώμονα την προβολή της Ξάνθης. Ο ίδιος  σε συνέντευξή του στο «Ε» εξηγεί με κάθε λεπτομέρεια την αρχή της ενασχόλησής του με την τσουκνίδα δίνοντας έμφαση στη συνεργασία του με τον υπερπρωταθλητή πολεμικών τεχνών, κ. Ισκάν Σελήμ.

Συμπληρωματικά, ο κ. Ισκάν Σελήμ στο πλαίσιο της επικοινωνίας του με το «Ε» τονίζει πως τα ευεργετικά αποτελέσματα της τσουκνίδας στην δική του περίπτωση αποτέλεσε για αυτόν το έναυσμα να ασχοληθεί εντατικά με την επεξεργασία της με σκοπό να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους.

Άλλωστε, ο κ.Ισκάν Σελήμ ομολόγησε στο «Ε» πως χάρη στην τσουκνίδα είδε να αυξάνονται τα ενεργειακά του αποθέματα και τελικά πέτυχε την αυτοβελτίωση σε σύγκριση με κάθε «προηγούμενη φορά»!

Στ. Αρσενίου: «Είπα στον Σελήμ Ισκάν ότι καλό είναι ένα βότανο που θεραπεύει τα πάντα να το συστήνει στους αθλητές του»

«Πέρυσι τον Σεπτέμβριο στο Ξύλινο Θεατράκι απέναντι από τον ΟΤΕ η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας έκανε μια εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας μας παρουσίασε τους Ολυμπιονίκες, τους αθλητές με πολύ μεγάλες διακρίσεις. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν κι ο Σελήμ Ισκάν, υπερπρωταθλητής των πολεμικών τεχνών με δύο φορές βράβευση στον Λευκό Οίκο και εφτά φορές στην κορυφή του κόσμου. Εγώ είχα μία επικοινωνία μέσα από τα πολυμέσα μαζί του. Άλλωστε, από χρόνια διερευνούσα τον χώρο με τα αρωματικά φυτά-θεραπευτικά βότανα, τα οποία βέβαια βάζω και στις σοκολάτες. Του είπα ότι καλό είναι ένα βότανο που θεραπεύει τα πάντα να το συστήνει στους αθλητές του, να προασπίζει την υγεία τους, να τους δίνει ευεξία και αναζωογόνηση. Το αποδέχτηκε! Του ανέφερα ότι αποδεδειγμένα η περιοχή από το Παρανέστι μέχρι το Δάσος Δαδιάς είναι η πρώτη σε βιοποικιλότητα στην Ευρώπη, με δεύτερη να ακολουθεί αυτή των Ελδεβάιζ,1650 αριθμητικά τα βότανα, οι πόες, οι θάμνοι που συναποτελούν αιχμή του δόρατος στον τουρισμό της Ελβετίας», σημείωσε ο κ. Αρσενίου.

Στ. Αρσενίου: «Θέλουμε τα παιδιά Γυμνασίου στην Σμίνθη να παρουσιάσουν διαδικτυακά την βιοποικιλότητα της περιοχής»

«Καταλήξαμε στην τσουκνίδα που είναι παντού υπαρκτή με διάρκεια ζωής εννιά μήνες, ενώ προς το τέλος ανθοφορεί και συγκεκριμένα αρχίζει αρχές Οκτωβρίου. Ξεκινάμε να αποξηραίνουμε την τοπική τσουκνίδα, να την κονιορτοποιούμε κι έπειτα μπορούμε να την βγάλουμε στο εμπόριο, διότι κονιορτοποιημένη θα είναι ακόμη πιο εύκολη στην χρήση της. Επίσης, στα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα ως κονιορτοποιημένη δεν βρίσκουμε ελληνική, αλλά είναι από Αλβανία και Βουλγαρία. Συνεπώς, βάλαμε ένα στοίχημα με τον εαυτό μας και ‘’τα πιστεύω’’ μας. Προηγήθηκαν, βέβαια διάφορες διεργασίες, επιμέρους μετρήσεις, πειράματα. Έδρα μας είναι η Σμίνθη, ως μεγαλύτερο κέντρο εμπορίου, έχει δίπλα της ακόμη και το Γυμνάσιο. Θέλουμε τα παιδιά αυτά να παρουσιάσουν διαδικτυακά την βιοποικιλότητα της περιοχής», επεσήμανε στη συνέχεια.

«Με την τσουκνίδα μπορούμε να κάνουμε αναψυκτικό της στιγμής. Θεραπεύει τα πάντα, αναζωογονεί τον οργανισμό. Βέβαια και το τριβόλι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, εμείς, όμως σε αυτή την φάση αξιοποιήσαμε την τσουκνίδα», είπε καταληκτικά.

Ο υπερπρωταθλητής κ. Ισκάν Σελήμ αποκαλύπτει στο «Ε» τα ευεργετικά αποτελέσματα που είδε στην περίπτωσή του

Ισκάν Σελήμ:«Είχα τεράστια ενέργεια μετά από την πρώτη κιόλας δοκιμή»

Επιπλέον, ο κ.Ισκάν Σελήμ πρόσθεσε: «Έπαιρνα μέρος σε παγκόσμιες διοργανώσεις και ήθελα να έχω περισσότερη ενέργεια. Μίλησα με μία διατροφολόγο και μου είπε ότι τα φύλλα μαζί με ρίζα και άνθη δίνουν περισσότερη ενέργεια. Τώρα νιώθω ‘’άλλος’’ άνθρωπος. Κάθε φορά που συμμετέχω σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα φροντίζω να έχω καλύτερες αποδόσεις στην ταχύτητα συγκριτικά με την προηγούμενη φορά. Έτσι, είχα τεράστια ενέργεια μετά από την πρώτη κιόλας δοκιμή. Ακόμη και στη νηστεία που είχαμε, με την τσουκνίδα είχα πολλή ενέργεια χωρίς φαγητό».

 

«Θέλησα να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους», αναφέρει ο ξανθιώτης αθλητής

«Μιας και είδα πολύ μεγάλη διαφορά στον εαυτό μου θέλησα να βοηθήσω κι άλλους ανθρώπους. Από εδώ και στο εξής δεν χωρά αμφιβολία πως είναι καλό να ‘’βγει’’ στο εμπόριο. Εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ την σκόνη και βλέπω μεγάλη διαφορά. Την ανακατεύω με νεράκι γύρω στο μισό κουταλάκι του γλυκού και μέσα σε δέκα λεπτά γίνονται ορατά τα αποτελέσματα», είπε κλείνοντας ο κ. Ισκάν Σελήμ.


Η τσουκνίδα και τα πολύτιμα μέρη της

-Φύλλα, βλαστοί, σπόροι, ρίζες

-Οι ρίζες της έχουν ισχυρότατες αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι σπόροι της έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

-Μελέτες έδειξαν ότι το αλκοολούχο εκχύλισμα τσουκνίδας σε δόσεις άνω των 400mg/kg μειώνει σημαντικά τις φλεγμονές του οργανισμού.

-Τα εκχυλίσματα όλων των εναέριων μερών της τσουκνίδας έχουν αντιδιαβητικές,αντιοξειδωτικές,ανθελμινθικές,αντιθρομβωτικές,αντιαλγαισθητικές,αντιφλεγμονώδεις,αντιδιαβητικές, αναλγητικές, αντικαρκινικές, ηπατοπροστατευτικές, αντιμικροβιακές ιδιότητες και είναι ιδανικά ιάματα για τον καρκίνο του μαστού, για τον διαβήτη, για καρδιαγγειακές νόσους, για περιπτώσεις υπέρτασης, για την αθηροσκλήρωση, την αλλεργική ρινίτιδα, για βακτηριακές λοιμώξεις, για φλεγμονώδεις παθήσεις και για την ρευματοειδή αρθρίτιδα

Πληροφορίες:-Τηλέφωνο επικοινωνίας:6973932512 και Τιμή:5 ευρώ/βαζάκι

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…