Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023

0

Έχουν ευθύνες και τα site
Ίσως κάποιοι ιδιοκτήτες site να νομίζουν ότι μπορούν να γράφουν  ό,τι θέλουν σε βάρος διαφόρων ατόμων.
Όμως κάνουν λάθος. Έχουν ευθύνες για όσα δημοσιεύουν, κυρίως όταν αυτά είναι συκοφαντικά.
Πρόσφατα λοιπόν ο διαχειριστής του site evros-news.gr Κώστας Πιτιακούδης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023.
Το αναφέρω το γεγονός ως επισήμανση προς τους διαχειριστές των site πως δεν είναι εκτός ευθύνης για όσα δημοσιεύουν ηλεκτρονικά και δεν αποδίδουν την αλήθεια.
Γ.Δ.


Σιωπή ασυρμάτου
Οι δημοτικοί συνδυασμοί Μανώλη Τσέπελη και Στράτου Κοντού δεν μιλούν, δεν λένε τίποτε. Σιωπή ασυρμάτου και στους δύο. Καμία πληροφορία δεν διαρρέει ως προς τους υποψήφιους. Κανένα όνομα, καμία δήλωση, τίποτε.
Η μεθοδολογία αυτή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η ανακοίνωση θα γίνει συνολικά για όλον τον συνδυασμό σε σχετική εκδήλωση. Κατά πως λέει και ο λαός μας «μια κι έξω»!
Μεταξύ μας τώρα, ο κάθε επικεφαλής έχει το δικό του σχέδιο και τον δικό του προγραμματισμό ως προς την διαχείριση του θέματος αυτού.
Έτσι κι αλλιώς, κάποια ονόματα ακούγονται. Σημασία έχει να εκλεγούν οι ικανοί και άξιοι που έχουν διάθεση προσφοράς.
Γ.Δ.


Άλλος κάνει εγκαίνια εκλογικού κέντρου
Στο κλίμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και πάλι και ιδού μια πληροφορία από τη γειτονική μας Καβάλα. Εκεί λοιπόν, διαβάζω σε συνάδελφο, πως ο υποψήφιος δήμαρχος Ντίνος Κλειτσιώτης ετοιμάζει το εκλογικό του κέντρο και εντός των ημερών θα κάνει και τα εγκαίνιά του.
Το γιατί η βιασύνη του Καβαλιώτη υποψήφιου δεν γνωρίζω. Δείχνει όμως η κίνησή του αυτή ότι μαγειρεύει πριν πεινάσει και γενικά είναι υπέρ της πρόληψης. Στοιχεία θετικά θα έλεγα για έναν υποψήφιο δήμαρχο, αρκεί να του τα αναγνωρίσουν οι Καβαλιώτες. Κατά τα λοιπά, σας ενημερώνω πως στην Καβάλα μέχρι στιγμής υπάρχουν 6-7 υποψήφιοι δήμαρχοι.
Πόσοι τελικά θα μείνουν, θα φανεί.
Γ.Δ.


Καλοκαιρινά βραδάκια
Μην ακούσω λόγια, παράπονα και άλλα σχετικά για τη ζέστη. Τόσο καιρό πριν όλο γκρίνια για τον καιρό, για τις βροχές, για όλα. Να λοιπόν, ήρθαν οι ζέστες, μας βρήκαν τα 30άρια και βάλε. Τώρα όλοι ψάχνουμε τη δροσιά, το δροσερό νερό, τα αναψυκτήρια με το αεράκι και τις μπύρες. Και ευτυχώς έχουμε τέτοιους χώρους εκεί δίπλα στον Κόσυνθο, στο Ελισσώ, στον Δημοτικό Κήπο και βέβαια στο αναψυκτήριο ΑΠΛΑ με τα πλατάνια και τη δροσιά τους.
Αυτές οι βραδυνές έξοδοι μέσα στην πόλη, είναι μια διέξοδος δροσιάς με την παρέα, με χαλαρή διάθεση και συζήτηση για πολλά και διάφορα και κυρίως για τις δημοτικές που βρίσκονται στην επικαιρότητα.
-Χαρείτε τα, απολαύστε τα.
Γ.Δ.


Στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου η Σοφία Ψωμά


Την παραίτησή  της από  το αξίωμα της γενικής  γραμματέως του δήμου υπέβαλλε η κα Σοφία Ψωμά για να λάβει  θέση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης  μετά την παραίτηση του Γιάννη Ζερενίδη καθώς σύμφωνα με την σταυροδοσία είναι η σειρά της ως πρώτη επιλαχούσα. Η κα Ψωμά εντός των προσεχών ημερών θα ορκιστεί. Βέβαια με την απόφασή της αυτή δεν δεσμεύεται ώστε να μην μπορεί στη συνέχεια να είναι υποψήφια ως περιφερειακή σύμβουλος αφού εξ αρχής  αυτό είχε αποφασίσει. Σ’ ότι  αφορά τη θέση του γενικού γραμματέα ο δήμαρχος θα αποφασίσει αν ορίσει κάποιον αφού απομένουν λίγοι μήνες από τις εκλογές. Το πιο σημαντικό όμως είναι η αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων και η ΥΔΟΜ. Τρέχουν διαγωνισμοί και μελέτες και η ΥΔΟΜ μόλις τους τελευταίους μήνες άρχισε να βρίσκει έναν ομαλό ρυθμό λειτουργίας. Κι ο κ. Ζερενίδης  συνέβαλε τα μέγιστα σ’ αυτό. Σ’ αυτό ποιος θα τον αντικαταστήσει; Σίγουρα θα πρέπει κάποιος που είναι γνώστης του αντικειμένου κι όχι κάποιος άσχετος έτσι απλά για να «μπαλωθεί» η κατάσταση.
Μ.Ξ. 


Περί Τουριστικής ανάπτυξης
«Θα πάμε καλά τουριστικώς» εκτιμά ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αθ.Τσώνης. Για την Περιφέρεια αναφέρεται ο άνθρωπος, μη  πάρουν τα μυαλά μας εδώ στην Ξάνθη αέρα.
Κι αυτό διότι εμείς εδώ είμαστε μια άλλη διάσταση, κατά την οποία το 1/3 των ξενοδοχείων μας είναι κλειστά. Έτσι, με μειωμένες κλίνες, τουριστική ανάπτυξη μην περιμένεις, μην ονειρεύεσαι.
Το έχουμε πει και ξαναπεί πολλές φορές. Δηλαδή χωρίς σχέδιο μελετημένο σωστά, για το ποια θα πρέπει να είναι η δική μας τουριστική ανάπτυξη, αποτέλεσμα δεν πρέπει να περιμένουμε. Θα τσαλαβουτάμε πότε εδώ, πότε εκεί, με μικρές κι ασήμαντες επιτυχίες.
Και κάτι τελευταίο. Χρειάζονται άνθρωποι των έργων, όχι των λόγων για να δουλέψουν.
Γ.Δ.


Αποχώρησε από  το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος
Παρελθόν από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά την απόφασή  του να παραιτηθεί ακόμη και από μέλος του κόμματος. Να θυμίσουμε ότι  ο κ. Λοβέρδος δεν εκλέχθηκε στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής και μάλλον αυτό τον …απελευθέρωσε δεδομένου ότι  με τον Νίκο Ανδρουλάκη οι σχέσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες. Γενικά ο κ. Λοβέρδος έχει μια πιο κεντροδεξιά πολιτική αντίληψη που τον φέρνει πιο κοντά στον Κυριάκο  Μητσοτάκη απ ότι  στον Νίκο Ανδρουλάκη. Και  δεν θα ήταν καθόλου απίθανο αν ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ οι  εκλογές της 25ης Ιουνίου να μη χρειαζόταν να γίνουν και  να είχαμε κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι γνωστό αν ο Ανδρέας Λοβέρδος ως εξωκοινοβουλευτικός  αξιοποιηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Μ.Ξ.


Περί αξιοπιστίας
Την ώρα που στον ΣΥΡΙΖΑ βυθίζονται στην εσωστρέφεια και στην κατάθλιψη αναζητώντας τα αίτια της εκλογικής κατάρρευσης, η κυβέρνηση έπιασε δουλειά και αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, θα φέρει δύο νομοσχέδια που θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του πολιτικού λόγου.
Το πρώτο αφορά στην υλοποίηση των προεκλογικών υποσχέσεων, όπως η αύξηση του αφορολόγητου, η απαλλαγή από συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη των ευάλωτων, η συνέχιση του market pass, το επίδομα στους νέους, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ.
Το δεύτερο νομοσχέδιο αφορά στην επαναφορά στο Δημόσιο της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ από το υπερταμείο όπου τις είχε στείλει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμόμαστε όλοι προεκλογικά όταν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν τάχα ανακαλύψει ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να κάνει δώρο στους ιδιώτες το ύψιστο αγαθό, το νερό, και διοργάνωναν και συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες που εξαπέλυαν μύδρους κατά της… ανάλγητης κυβέρνησης!
Κι επέμεναν παρά την κατηγορηματική διάψευση του πρωθυπουργού.  Τώρα τι θα κάνουν; Θα ζητήσουν μήπως κάποια συγγνώμη; Φυσικά και όχι. Ούτε συγγνώμη θα ζητήσουν, ούτε ποτέ θα παραδεχθούν το λάθος τους.
Οι πολίτες γνωρίζουν τα σοβαρά προβλήματα, αυτά που πρέπει να διορθωθούν στη χώρα, όπως επίσης κι ότι δεν είναι όλα μαύρα κι άραχλα. Επιβραβεύουν τις εποικοδομητικές προτάσεις και την συνέπεια. Γι’ αυτό και τίμησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη με 40%, διότι δεν υπόσχεται αυτά που δεν μπορεί να κάνει και κάνει όσα υπόσχεται.


Θα γίνει
Τελικά τίποτε δεν είναι εύκολο να γίνει σε τούτον τον τόπο. Θέλει δουλειά, τρέξιμο, αγώνα, επαφές με υπουργεία και μια σειρά συσκέψεων για να τελειώσει μια υπόθεση μέχρι να εγκριθεί. Τέλος πάντων, αυτό είναι το κράτος, έτσι το φτιάξαν οι πρόγονοί μας, κι εμείς σε λίγα πράγμα το έχουμε βελτιώσει.
Ανέφερα τα παραπάνω διότι ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης μας ενημέρωσε ότι υπογράφηκε αρμοδίως η παραχώρηση του οικοπέδου για να γίνει παιδική χαρά στο Δροσερό.
Με την ευκαιρία, δύο λόγια. Όταν λες ως φορέας ότι απαγορεύεται αυτό, πρώτα φροντίζεις να προσφέρεις την λύση.
Έτσι και με το Δροσερό. Για να ζητάς ν’ αλλάξουν, οφείλεις να δίνεις διέξοδο στα παιδιά για παγνίδια, για απασχόληση, για σεβασμό στο δικό του πράγμα.
Θα γίνει λοιπόν η παιδική χαρά και θα την φροντίζουν οι ίδιοι οι νεαροί Δροσερίτες.
Και κάτι ακόμη. Θα πρέπει να γίνει εκεί κι ένα γήπεδο 5Χ5 ποδοσφαίρου, κι ένα μεγαλύτερο για να υπάρχει διέξοδος των νέων.
Σχολείο και εξωσχολικές δράσεις θα βοηθήσουν τα παιδιά να κάνουν βήματα για την ίδια τη ζωή τους.
Γ.Δ.


Ένα πρόγραμμα
Θα επανέλθω σ’ ένα θέμα που έθιξα πριν 2 μήνες και αφορούσε το καθόλα πετυχημένο πρόγραμμα «Εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας σε Μουσουλμανόπαιδα» που υλοποιήθηκε πριν χρόνια με μεγάλη επιτυχία. Αναφέρομαι στο πρόγραμμα που αποτελούσε μια ιδέα των Φραγκουδάκη και Δραγώνα, καθηγητριών του ΕΚΠΑ.
Στο πρόγραμμα αυτό, Μουσουλμανόπαιδα μάθαιναν  και βελτίωναν, μέσω ενός διδακτικού συστήματος, την Ελληνική γλώσσα. Αυτή η διαδικασία γίνονταν απογευματινές ώρες και τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, βελτίωναν τις γνώσεις τους.
Στο πρόγραμμα αυτό, στο νομό μας υπήρχε ενοικιαζόμενος χώρος στο Δροσερό. Εκεί λοιπόν η ανταπόκριση ήταν μοναδική. Δεκάδες παιδιά καθημερινά συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό που δυστυχώς, το αναφέρω με θλίψη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σταμάτησε.
Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά; Διότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί. Να ξεκινήσει πάλι διότι είχε τεράστια αποδοχή από τα παιδιά και τους γονείς.
Παραρτήματα υπήρχαν σε πόλη, Σέλερο, Εύλαλο, Δροσερό και Εχίνο.
Και μια πρότασή μας. Ο νέος υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρρακάκης ας πληροφορηθεί σχετικά με το πρόγραμμα αυτό. Είμαι βέβαιος ότι θα εντυπωσιαστεί και θα θελήσει να το επαναφέρει. Εξάλλου οι δύο κυρίες, εμπνεύστριες του πρωτοποριακού προγράμματος , είναι εν ζωή, βρίσκονται στην Αθήνα. Και μόνο μια συζήτηση μαζί τους αξίζει να γίνει.
Γ.Δ.


 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…