Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μπ. Μπαράν: Δώστε κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό και όχι μόνο χειροκροτήματα και επαίνους

Μπ. Μπαράν: Δώστε κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό και όχι μόνο χειροκροτήματα και επαίνους

0

Ο βουλευτής Ξάνθης τοποθετήθηκε όσον αφορά στο καινούργιο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

 

«Καθήκον ενός ευνομούμενου κράτους δίκαιου είναι να καταπραΰνει και όχι να επιβαρύνει τον πολίτη, κάτι όμως στο οποίο η παρούσα κυβέρνηση παραμένει σταθερά απούσα με τις πρόχειρες και χωρίς ενσυναίσθηση λύσεις που προάγει», ανέφερε ο ίδιος

 

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Ν. Ξάνθης και Υπεύθυνος ΚΤΕ Ψυχικής Υγείας, Μπουρχάν Μπαράν επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.

Ο Βουλευτής Ξάνθης σημείωσε: «οι δημόσιες δομές υγείας αποδομούνται υπό το βάρος της υποστελέχωσης, της απαξίωσης και των ελλείψεων. Τα Δημόσια Νοσοκομεία διαλύονται, οι υπηρεσίες υγείας υποβαθμίζονται, οι χρηματοδοτήσεις μειώνονται και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται».

«Είναι πραγματικά λυπηρό σε μια χώρα που αυτή τη στιγμή πλήττεται κατάφωρα από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, να επικυρώνουμε ένα σχέδιο νόμου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στελέχωσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και πληρωμάτων ασθενοφόρων, με αποσπάσεις και διαθέσεις οδηγών από το πυροσβεστικό σώμα! Δεν φτάνει που συνεχίζετε να εφαρμόζετε την απαράδεκτη λογική της πρόχειρης νομοθέτησης, συνεχίζετε απροκάλυπτα αυτή την κρίσιμη και ακατάλληλη στιγμή που η χώρα μας καίγεται από άκρη σε άκρη, να στερείτε προσωπικό από το πυροσβεστικό σώμα!», τόνισε κατά την ομιλία του ο κ. Μπαράν

Όσον αφορά στον νομό Ξάνθης, ο κ. Μπαράν τόνισε ότι « απαιτείται ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο θα παρείχε εξειδικευμένες πρώτες βοήθειες και υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς. Αυτό το προσωπικό δεν μπορεί να αναπληρωθεί από οδηγούς άλλων κρατικών υπηρεσιών και Σωμάτων Ασφαλείας που θα έχουν μια υποτυπώδη εκπαίδευση σε βασικές γνώσεις παροχής πρώτων βοηθειών, γιατί ο κίνδυνος έκθεσης της ζωής και της υγείας των πολιτών ελλοχεύει».

Συμπλήρωσε «με έκπληξη διάβασα πως παρέχετε τη δυνατότητα σε περιοχές ευθύνης των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων να επωμίζεται τις διακομιδές το πάσης φύσεως υγειονομικό προσωπικό. Αυτό το έχουμε ζήσει και στο Κέντρο Υγείας Εχίνου που δεν έχει στελεχωμένο προσωπικό και κάθε μέρα έχουμε και κρούσματα. Αλήθεια, πόσο ακόμα θα υποβαθμίσετε τις προσφερόμενες υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες;»

«Δώστε κίνητρα στο υγειονομικό προσωπικό και όχι μόνο χειροκροτήματα και επαίνους. Διότι αυτό κάνετε με τις πρόχειρες καλύψεις των τεράστιων αναγκών που έχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τονίζω ξανά από αυτό το βήμα πως είναι αναγκαία η στελέχωση του ΕΚΑΒ του Νομού Ξάνθης με προσωπικό διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι το έχετε εγκαταλείψει, αφήνοντας ακάλυπτες τεράστιες περιοχές, με αποτέλεσμα να μεταφέρονται ασθενείς με ιδιωτικά μέσα. Καθήκον ενός ευνομούμενου κράτους δίκαιου είναι να καταπραΰνει και όχι να επιβαρύνει τον πολίτη, κάτι όμως στο οποίο η παρούσα κυβέρνηση παραμένει σταθερά απούσα με τις πρόχειρες και χωρίς ενσυναίσθηση λύσεις που προάγει», κατέληξε ο βουλευτής Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…