Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μοιράζουν αγάπη αιμοδοτώντας οι e-Αιμοδότες!

Μοιράζουν αγάπη αιμοδοτώντας οι e-Αιμοδότες!

0

Ενθαρρύνουν τους νέους μέσω του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης και παρέχουν υποστηρικτικό-χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για αιμοδοσία

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης αποτελεί την Εθνική Μονάδα Συντονισμού

Οι e-Αιμοδότες ξεκινούν την υλοποίησης σχεδίου αλληλεγγύης του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης με τίτλο «Μοιράζοντας Αγάπη, Μία Σταγόνα τη φορά: Ενθαρρύνοντας τους νέους για την εθελοντική αιμοδοσία». Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν στοχεύουν στη δημιουργία σημαντικού αντικτύπου στην τοπική κοινωνία, καθώς καλούνται να ευαισθητοποιήσουν τους νέους σχετικά με την αιμοδοσία κι έπειτα να τους  ενθαρρύνουν να γίνουν τακτικοί αιμοδότες. Με διάφορες πρωτοβουλίες και πληθώρα δραστηριοτήτων , προσδοκούν να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον για την αιμοδοσία. Αυτό αφενός θα αυξήσει τον αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών στην τοπική κοινότητα, αλλά και αφετέρου θα διασφαλίσει μια σταθερή παροχή αίματος για όσους το έχουν ανάγκη.

Μία ομάδα νέων από το 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής

Οι e-Αιμοδότες είναι μια ομάδα νέων που δημιούργησαν το σύστημα πληροφόρησης και άμεσης ειδοποίησης αναγκών αιμοδοσίας με τίτλο «e-Αιμοδότες». Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε όταν οι δημιουργοί φοιτούσαν στο 3ο Γενικό Λύκειο Κομοτηνής και πλέον η διαχείριση γίνεται από τους ίδιους τους δημιουργούς μέσω της «e-Αιμοδότες Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας» που ιδρύθηκε με σκοπό την ενεργό δράση για θέματα αιμοδοσίας.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης (“European Solidarity Corps” – “ESC”) είναι ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό και να υλοποιήσουν τα δικά τους σχέδια αλληλεγγύης που θα ωφελήσουν κοινότητες σε όλη την Ευρώπη. Για τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζεται με τους εθνικούς οργανισμούς. Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης έχει οριστεί ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού του εν λόγω προγράμματος. Το Πρόγραμμα έχει στόχο να ενισχύσει τη συμμετοχή των νέων και των οργανώσεων σε προσβάσιμες και υψηλής ποιότητας δραστηριότητες αλληλεγγύης, ως μέσο ενίσχυσης της συνοχής, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ευρωπαϊκής ταυτότητας και της ενεργούς συμμετοχής στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέραν αυτής, αντιμετωπίζοντας κοινωνικές και ανθρωπιστικές προκλήσεις επί τόπου, με ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών. Στηρίζοντας άλλους, όπως είναι τα πιο ευάλωτα μέλη των κοινωνιών, οι νέοι κάνουν πράξη τις αξίες της Ε.Ε και αποκτούν επίσης δεξιότητες και εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των γλωσσικών δεξιοτήτων, που μπορεί να είναι πολύτιμες κατά την αναζήτηση θέσης εργασίας ή την περαιτέρω εκπαίδευση και εξέλιξή τους.

Τα Σχέδια Αλληλεγγύης είναι δραστηριότητες με διάρκεια από 2 έως 12 μήνες. Οργανώνονται, υλοποιούνται και προωθούνται σε εθνικό επίπεδο από τους ίδιους τους νέους. Σχέδια αλληλεγγύης υλοποιούν ομάδες τουλάχιστον 5 νέων από 18 έως 30 ετών, όπου μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες αντιμετωπίζουν βασικές προκλήσεις της τοπικής τους κοινότητας. Η συμμετοχή σε ένα σχέδιο αλληλεγγύης είναι μια σημαντική μη τυπική μαθησιακή εμπειρία μέσω της οποίας οι νέοι μπορούν να ενισχύσουν την προσωπική, εκπαιδευτική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες για το σχέδιο αλληλεγγύης «Μοιράζοντας Αγάπη, Μία Σταγόνα τη φορά: Ενθαρρύνοντας τους νέους για την εθελοντική αιμοδοσία»:https://youth.europa.eu/solidarity/projects/details/2023-1-EL02-ESC30-SOL-000140326

Περισσότερες πληροφορίες για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης: https://youth.europa.eu/solidarity/mission_el

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…