Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο η Λαϊκή Συσπείρωση στην ΑΜΘ

Με ανανεωμένο ψηφοδέλτιο η Λαϊκή Συσπείρωση στην ΑΜΘ

0

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου έλαβε χώρα την Πέμπτη 20 Ιουλίου στα γραφεία της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ

«Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Διονύσιος Κλάδης, υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης

Την Πέμπτη 20 Ιουλίου στις 19:00 στα γραφεία της Κ.Ο. Ξάνθης του ΚΚΕ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσης Κλάδης παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΠΕ Ξάνθης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση επένδυσε για ακόμη μια φορά στους νέους καθώς το 50% του ψηφοδελτίου απαρτίζεται από άτομα κάτω των 40 ετών και από διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους κάτι το οποίο τονίζει την πολυσυλλεκτικότητα των υποψηφιοτήτων.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης, Διονύσιος Κλάδης ανέλαβε να παρουσιάσει τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην ΠΕ Ξάνθης. Ξεκινώντας ο ίδιος ανέφερε ότι «περισσότεροι εκλεγμένοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σημαίνει περισσότεροι σύμβουλοι που θα υπερασπίζονται τα δίκια των εργαζομένων, των ανέργων και απολυμένων, των αυτοαπασχολούμενων, των βιοπαλαιστών αγροτών, της νεολαίας. Σημαίνουν ότι θα είναι ακόμα πιο ισχυρή η 100% μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε ένα μπλοκ δυνάμεων που είναι ταγμένο να στηρίζει τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό είναι απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες»

Στη συνέχεια τόνισε «Ο λαός της Ξάνθης έχει πείρα όλα αυτά τα χρόνια και για το τι σημαίνει το σύνθημα “τα κέρδη τους, οι ζωές μας”. Όπως για παράδειγμα το οξύτατο και χρονίζον πρόβλημα που προκαλείται στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης που στεγάζεται σε άθλιες συνθήκες επειδή η Περιφερειακή Διοίκηση δε λύνει το θέμα της μεταστέγασης του ΚΕΣΥ σε κατάλληλο χώρο. Είτε το ζήτημα με τις σχολικές μεταφορές, με το απαράδεκτο γεγονός νήπια και μαθητές στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό του Ευμοίρου να μετακινούνται καθημερινά από και προς το σχολείο χωρίς να έχει συνοδό το λεωφορείο.  Αντίστοιχα, η προσπάθεια για ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον ορεινό όγκο της Ροδόπης. Ήταν σημαντική νίκη του προηγούμενου διαστήματος η αποτροπή της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή του Λειβαδίτη μετά από τις κινητοποιήσεις σωματείων, συλλόγων, φορέων της Ξάνθης. Το επόμενο διάστημα είναι μπροστά και άλλες προσπάθειες των αρπακτικών της ενέργειας, όπως στη θέση ΜΩΣΗΣ του δήμου Μύκης, όπου σε μια ουσιαστικά παρθένα περιοχή επιχειρείται η εγκατάσταση ενός τεράστιου αιολικού πάρκου με 33 ανεμογεννήτριες».

Ο κ. Κλάδης υπογράμμισε ότι «όλα τα παραπάνω αποτελούν παραδείγματα στην πράξη τι σημαίνει ότι οι περιφερειακοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι τα μάτια, τα αυτιά, η φωνή του λαού στο περιφερειακό συμβούλιο. Οι περιφερειακοί μας σύμβουλοι ενημερώνουν τον λαό για το τι έρχεται, αποκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων, μπαίνουν μπροστά και πρωτοστατούν σε όλες τις κινητοποιήσεις, συμβάλλοντας στο να εκφραστεί η μέγιστη αλληλεγγύη και να πετύχει αυτός ο αγώνας. Τους άλλους τους έχει δοκιμάσει. Η σύμπλευσή τους και στην Περιφέρεια έχει φανεί με κάθε τρόπο. Μαζί ψηφίζουν, με ευκολία μεταπηδά ο ένας περιφερειακός σύμβουλος στην άλλη παράταξη, η κριτική τους στην διοίκηση της περιφέρειας αφορά αντιτιθέμενα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι την ουσία. Την ψήφο στη Λαϊκή Συσπείρωση ξέρεις ότι την επόμενη μέρα θα τη βρεις εκεί που την έδωσες, πάντα στο πλευρό του λαού, δεν θα την δώσεις κάπου και θα τη βρεις αλλού μετά από λίγο καιρό όπως συνηθίζεται πια στα άλλα ψηφοδέλτια».

Επίσης ο ίδιος υποστήριξε ότι «Ο λαός της περιοχής έχει λοιπόν την ευκαιρία να μαυρίσει αυτούς που του μαυρίζουν τη ζωή και να κάνει πιο δυνατή την ίδια τη δύναμή του επιλέγοντας σε όλες τις κάλπες τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ. Μαζί με την πάλη του, τους αγώνες του να το πάρουμε αλλιώς. Γιατί ο δρόμος που θέλουν να διαβούμε είναι γνωστός. Ο στόχος τους για την περιοχή μας είναι να αποτελεί στρατιωτικό κόμβο, ορμητήριο δηλαδή των ΝΑΤΟϊκών και στόχο των αντιπάλων τους. Να αποτελεί ενεργειακό κόμβο την ώρα όμως που παραμένουμε από τους πρώτους στην ενεργειακή φτώχεια. Να αποτελεί διαμετακομιστικό κόμβο με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα. Να πρωτοστατεί στη λεγόμενη πράσινη μετάβαση που ο λαός της περιοχής μας ξέρει από πρώτο χέρι πως ούτε πράσινη είναι ούτε φέρνει φτηνό ρεύμα για το λαό»

«Η Λαϊκή Συσπέιρωση», σύμφωνα με τον κ. Κλάδη, «μιλάει καθαρά, τον δρόμο αυτής της ανάπτυξης που όλοι οι άλλοι ευαγγελίζονται ο λαός μας τον έχει δει και τον έχει πληρώσει. Έχει με κάθε σενάριο αποτέλεσμα την εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά, μετανάστευση, καταστροφή του περιβάλλοντος, φασισμό. Δεν υπάρχει ανάπτυξη για όλους ή δίκαιη όπως άλλοι την αποκαλούν στις ίδιες ράγες του εγκλήματος αλλάζοντας μονάχα τον μηχανοδηγό. Πρέπει να ξηλώσουμε τις ράγες, να τις στρέψουμε σε άλλη κατεύθυνση, να κάψουμε τα αντιλαϊκά σενάρια της επόμενης μέρας. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσουν οι τράπεζες, οι εφοπλιστές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα κοράκια των funds και των ΑΠΕ».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του ο κ. Κλάδης τόνισε ότι «στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης βρίσκονται άνθρωποι αγωνιστές, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων, έμπειροι, δοκιμασμένοι που αξίζει να τους στηρίξει ο λαός της περιοχής. Άνθρωποι που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και παλεύουν για τα δικαιώματα καθενός και καθεμιάς χωρίς διαχωρισμό ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, την θρησκεία, την εθνοτική καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό».

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι ΑΜΘ της Λαϊκής Συσπείρωσης της Π.Ε. Ξάνθης:

  • Γιαννακούλα Χριστίνα, 22 χρονών, από τους Τοξότες του Δήμου Τοπείρου
  • Εφέντη Σαλή, 24 χρονών, από τον Κένταυρο του Δήμου Μύκης
  • Καραγιαννίδου Δήμητρα, 57 χρονών, από τη Γενισέα του Δήμου Αβδήρων
  • Μαξούμ Μπιργκιούλ, 28 χρονών, από τα Κιμμέρια
  • Μούργος Παντελής, 30 χρονών, από το Εράσμιο του Δήμου Τοπείρου
  • Νεοφυτίδης Χρήστος, 56 χρονών, από τη Γενισέα του Δήμου Αβδήρων
  • Ρόιδου Γιώτα, 43 χρονών, από το Δέκαρχο του Δήμου Τοπείρου
  • Τσιπούρη Βασιλική, 45 χρονών, εργαζόμενη στον Δήμο Ξάνθης
  • Φρέγκογλου Νίκος, 44 χρονών,δάσκαλος στο 20ο ΔΣ στο Δροσερό
  • Φωτιάδης Χαράλαμπος, 72 χρονών, φαρμακοποιός
  • Χατζόγλου Μουράτ, 35 χρονών, εργαζόμενος στον κλάδο του επισιτισμού- τουρισμού
  • Χουσεϊν Ογλου Χουσεϊν, 38 χρονών, από τις Θέρμες του Δήμου Μύκης

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Παύλος Μαραγκός
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ υποδέχτηκε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο κ. Τοψίδης ενημέρωσε τον κ Ζαγοράκη για την αναπτυξιακή προοπτική και τον προγραμματισμό…