Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Λεύκιππος Ξάνθης: Συνέντευξη του Γιώργου Παλλάκη στην ιστοσελίδα του συλλόγου

Λεύκιππος Ξάνθης: Συνέντευξη του Γιώργου Παλλάκη στην ιστοσελίδα του συλλόγου

0

«Η φετινή χρονιά θα έχει πολλά γειτονικά ντέρμπι», δήλωσε ο ίδιος

Ο Γιώργος Παλλάκης πρόκειται να φορέσει για 7η συνεχή αγωνιστική χρονιά τη φανέλα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ και λίγο πριν την έναρξη της προετοιμασίας για το πρωτάθλημα της National League 1 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του, για το νέο πρωτάθλημα αλλά και την αλλαγή της τεχνικής ηγεσίας.

Ανανέωσες με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ και θα είσαι για ακόμη μια χρονιά η αγωνιστική κολώνα στην οποία θα στηριχτεί η ομάδα της Ξάνθης. Ποια τα συναισθήματα σου και τι περιμένεις από αυτή τη χρονιά;

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος στο ΛΕΥΚΙΠΠΟ και είμαι ευγνώμων στον Πρόεδρο κο Σαββίδη και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια προς το πρόσωπο μου αγάπη και εμπιστοσύνη.

Έχοντας ως βάση τα παραπάνω έχουμε καταφέρει μέσα σε λίγα χρόνια να κάνουμε άλματα μπροστά και να πάμε σε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα έχοντας παράλληλα και μια ανταγωνιστική ομάδα. Η φετινή χρονιά όπως και οι προηγούμενες αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δύσκολη. Παρουσιάζει το αξιοσημείωτο στοιχείο ότι υπάρχουν αρκετές ομάδες από γειτονικούς Νομούς και θα έχει πολλά γειτονικά ντέρμπι. Αυτό δίνει επιπλέον κίνητρο καθώς τα τελευταία χρόνια το 85% των ομάδων ήταν από τη Θεσσαλονίκη.

Η έναρξη της προετοιμασίας αλλά και της φετινής περιόδου σας βρίσκει με νέο προπονητή. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα είναι ο τεχνικός ηγέτης του συλλόγου. Τι περιμένεις από αυτή την αλλαγή;

Είναι ένας προπονητής με μεγάλη εμπειρία και σε υψηλό επίπεδο. Η Διοίκηση της ομάδας επένδυσε σε γνώστη του μπάσκετ και το τι συμβαίνει στο χώρο. Κάθε προπονητής αξιολογεί το υλικό που έχει και προσπαθεί βάσει αυτού να κερδίσει από κάθε παίχτη το 100% ώστε να υπάρχει ατομική και ομαδική βελτίωση. Μπορώ να πω ότι ανυπομονώ να ξεκινήσει η προετοιμασία και να γνωριστούμε ακόμη καλύτερο με τον νέο μας προπονητή.

Πέρα από ενεργός αθλητής στο ανδρικό τμήμα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ είσαι και προπονητής στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η προπονητική είναι κάτι που σε ενδιαφέρει;

Τα τελευταία χρόνια και μετά από συζήτηση που είχα με την Διοίκηση και τους υπευθύνους της ομάδας, προπονώ τους νεαρούς παίχτες που έχουν ως φιλοδοξία να είναι οι παίχτες  της ανδρικής ομάδας του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ. Η προπονητική με ενδιαφέρει καθώς βλέπεις το παιχνίδι και από διαφορετική οπτική γωνία. Έχω αρχίσει τις διαδικασίες και τα μαθήματα απόκτησης πτυχίου προπονητή καλαθοσφαίρισης παρακολουθώντας τις σχολές και ελπίζω να μπορέσω να αποκτήσω το σχετικό δίπλωμα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…