Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαζάνια με κιμά και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού

Λαζάνια με κιμά και ελαφριά κρέμα γιαουρτιού

0

Για τον κιμά

-¼ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

-600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς

-2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

-2 μέτρια καρότα, κομμένα σε μικρά κυβάκια

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

-¼ φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

-1 ½ κουτιά ντοματάκια κονκασέ

-2 κ.γ. πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε ¼ φλ. νερό

-1 κ.γ. ζάχαρη

-1 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο

-2 πρέζες κανέλα σε σκόνη

-¼ φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού

-αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

-12 φύλλα λαζάνια

-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

Για τη κρέμα :

-5 κ.σ. ελαιόλαδο

-5 κ.σ. κορν φλάουρ

-5 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα

-250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

-1 φλ. τσαγιού γραβιέρα, τριμμένη

-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για τον κιμά: Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά μαζί με τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, ανακατεύοντας για περίπου 10 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.  Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1-2 λ και στη συνέχεια ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη, το θυμάρι, την κανέλα, τα φύλλα βασιλικού και μαϊντανού αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε τη σάλτσα σας για 8-10 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν σχεδόν τα υγρά της.

Για τη κρέμα: Σε μέτρια κατσαρολίτσα ζεσταίνεται σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο, ρίχνετε το κορν φλάουρ ανακατεύοντας διαρκώς και ζωηρά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν και ροδίσει. Προσθέτετε το ζεστό γάλα και συνεχίζετε το έντονο ανακάτεμα, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα.

Αποσύρετε την κρέμα από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι το γιαούρτι και τη τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε τα ¾ της κρέμας γιαουρτιού μέσα στο μείγμα κιμά και ανακατεύετε καλά. Παίρνετε ένα βαθύ ορθογώνιο ταψί που να χωράει 4 φύλλα λαζάνια στη βάση του. Το λαδώνετε ελαφρώς και το πασπαλίζετε με τη μισή τριμμένη φρυγανιά. Στρώνετε στη βάση του μια στρώση με λαζάνια και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το μισό μείγμα κιμά-κρέμας. Σκεπάζετε ξανά με 2η στρώση λαζάνια, από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα το υπόλοιπο μισό μείγμα κιμά-κρέμας και τελειώνετε σκεπάζοντας με 3 η στρώση τα υπόλοιπα λαζάνια.

Τέλος τα καλύπτετε με την υπόλοιπη ¼ κρέμας γιαουρτιού, ισιώνετε με μαρίζ την επιφάνειά της, πασπαλίζετε από πάνω την υπόλοιπη τριμμένη φρυγανιά και ψήνετε τα κανελόνια σας σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά της. Κόβετε και σερβίρετε το φαγητό μόλις κρυώσει ελαφρώς.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γεμιστό κατσικάκι με συκωτάκια και ρύζι

1 μπούτι κατσίκι, ανοιγμένο 500 ml ζωμός, λαχανικών 50 ml κρασί, λευκό 200 γρ. συκωτάκια, …