Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μειωμένα αντανακλαστικά του συστήματος για τους διακινητές που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα

Μειωμένα αντανακλαστικά του συστήματος για τους διακινητές που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα

0

Χάθηκαν δυο ζωές, έγινε μια σύσκεψη και έκτοτε ουδέν

 

Να κάνουν το …σταυρό τους όσοι κινούνται στο δίκτυο της Εγνατίας –  Περιμένουμε απαντήσεις από αρμοδίους

 

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου η επικίνδυνη οδήγηση και μάλιστα στο  αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας που επιλέγεται ως σκόπιμο απονενοημένο διάβημα από τους διακινητές παράνομων μεταναστών στην προσπάθειά τους να διαφύγουν  ή να αποφύγουν την καταδίωξη από την Αστυνομία κινούμενοι επί της Εγνατίας οδού. Αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι ιδιαίτερα δε μετά από τα δύο θανατηφόρα δυστυχήματα, στις 6 Ιουλίου 2023 κατά το οποίο 68χρονος κάτοικος οικισμού Προβατώνα, Δ. Σουφλίου έχασε τη ζωή του όταν στο όχημα που οδηγούσε προσέκρουσε όχημα που οδηγούσε διακινητής παράτυπων μεταναστών. Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις 15 Απριλίου 2023 στον κόμβο της Μέστης, όπου και εκεί ένας νεαρός ημεδαπός είχε χάσει τη ζωή του με τον ίδιο τρόπο. 

Έγινε σύσκεψη αλλά έκτοτε ουδέν – Να κάνουν το …σταυρό τους όσοι κινούνται στο δίκτυο της Εγνατίας

Για το λόγο αυτό έγινε και η σύσκεψη στις 19 /6 /2023 μεταξύ εκπρόσωπων της Αστυνομίας, της Εγνατίας μετά από πρωτοβουλία του περιφερειάρχη ΑΜΘ.  Στο θέμα δόθηκε δημοσιότητα με αναφορά στις προτάσεις που κατατέθηκαν αλλά και τα νομικά ζητήματα που πρέπει  να λυθούν. Όμως έκτοτε ουδέν…Η μεν Αστυνομία πετάει  το  μπαλάκι  στην Εγνατία, η δε Εγνατία στην Αστυνομία. Καμία δέσμευση για άμεσα μέτρα που πρέπει  να ληφθούν  για  να σωθούν  ζωές, κανένα χρονοδιάγραμμα, καμμιά ευθύνη. Κατά συνέπεια όσοι κινούνται στην Εγνατία από  τον Έβρο και σ’ ολο το δίκτυο της ΑΜΘ να κάνουν τον… σταυρό τους μην έχουν καμιά αναπάντεχη  μοιραία συνάντηση με διακινητές!

Η Αστυνομία λαμβάνει μέτρα αλλά την τεχνική αστυνόμευση την έχει  η Εγνατία

Το «Ε» προσπάθησε να αναδείξει  το θέμα αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητά του  για  την οδική ασφάλεια και ζητώντας για μια ακόμη φορά από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση διευκρινήσεις για το τι μέτρα έχουν ληφθεί ή πρόκειται  να ληφθούν. Όπως μας απάντησαν αρμοδίως η Αστυνομία λαμβάνει όλα τα μέτρα που αντιστοιχούν στις αρμοδιότητες της, ενημερώνοντας τους οδηγούς αλλά την τεχνική αστυνόμευση την έχει  η Εγνατία και ότι αυτή θα πρέπει  να λάβει  μέτρα τεχνικής φύσεως που αφορά είτε την τοποθέτηση φωτεινών ρυθμιστικών πινακίδων είτε παρεμβάσεις  τεχνικών προδιαγραφών επί του οδοστρώματος. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι  τώρα  τίποτε δεν έχει γίνει ούτε έχει οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα ή ρητή διαβεβαίωση ότι  κάτι  θα γίνει από την Εγνατία Οδό ΑΕ.

«Έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο με τους «πειρατές» των δρόμων μας»

Το θέμα έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης θέτοντας αντίστοιχα ερωτήματα όπως:  Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης της 19ης Ιουνίου και για ποιο λόγο δεν έχει κοινοποιηθεί στο Σώμα έως τώρα;

Ποια είναι η πρόταση της διοίκησης για τη διαχείριση του συγκεκριμένου φαινομένου που απειλεί ειδικότερα τις ΠΕ Έβρου και Ροδόπης;

Επίσης κατέθεσε την πρόταση να εξεταστεί  αν μπορούν να μπουν μειωτές ταχύτητας μονής κατεύθυνσης και αν μπορούσαν να λειτουργήσουν ενισχυτικά στην κατεύθυνση καταπολέμησης του φαινομένου της επικίνδυνης οδήγησης, αφού επιτρέπουν διέλευση οχημάτων μόνο από μία κατεύθυνση. Επίσης εξέφρασε την αγωνία των πολιτών αλλά και την επιτακτική ανάγκη να αντιδράσει το σύστημα και να αναληφθούν ευθύνες: « Νομίζω έχουμε φτάσει πλέον στο απροχώρητο με τους πειρατές των δρόμων μας. Δεν είμαστε ασφαλείς και αυτό με τρομάζει. Περισσότερο με τρομάζει ότι το σύστημα δεν έχει αντανακλαστικά. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι το παιδί μου και κάθε παιδί βρίσκεται σε κίνδυνο επειδή το σύστημα κωλυσιεργεί». Συμμεριζόμαστε την αγωνία του κ. Τοψίδη που είναι αγωνία κάθε πολίτη και περιμένουμε απαντήσεις από την Εγνατία ΑΕ για το τι μέτρα θα ληφθούν για την οδική ασφάλεια των οδηγών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια καταστήματα λειτουργούν σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ   Φέτος, όπως είναι γνωστίς, αργία θεωρείται …