Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΣ Ξάνθης: Πρωτάθλημα δύο κατηγοριών τη νέα χρονιά – οι ημερομηνίες έναρξης

ΕΠΣ Ξάνθης: Πρωτάθλημα δύο κατηγοριών τη νέα χρονιά – οι ημερομηνίες έναρξης

0

Οι ημερομηνίες έναρξης και τα φορμάτ

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Ξάνθης γνωστοποιεί τις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων της Α’ και Β’ κατηγορίας, που από φέτος θα διεξάγεται σε δύο Ομίλους, ενώ η Γ΄κατηγορία καταργείται, καθώς συγχωνεύεται με την Β΄κατηγορία. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας Super Cup μεταξύ του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Άρη Πετεινού και του Κυπελλούχου της Ένωσης Ορφέα Ξάνθης με πιθανή ημερομηνία στις 19 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης γνωστοποιεί στα σωματεία της τις παρακάτω ημερομηνίες έναρξης των διοργανώσεων για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Έναρξη Α’ γύρου κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης: 2-3/09/2023

Έναρξη πρωταθλήματος Α’ κατηγορίας 9-10/09/2023

Έναρξη πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας 9-10/09/2023

Η ενημέρωση πραγματοποιείται στα πλαίσια του καλύτερου προγραμματισμού των ομάδων και της συνεργασίας μεταξύ ΕΠΣ και σωματείων.

Για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 θα υπάρχει η Α’ κατηγορία και δυο όμιλοι της Β’ κατηγορίας, με τις ομάδες να χωρίζονται βάσει βαθμολογικής κατάταξης αγωνιστικής περιόδου 2022-2023, οι Β’ ομάδες να χωρίζονται βάσει κλήρωσης και τις νεοσύστατες ομάδες αλλά και όσες επαναδραστηριοποιήθηκαν να τοποθετούνται αλφαβητικά.

Παράλληλα ενημερώνουμε πως θα διεξαχθεί αγώνας Super Cup μεταξύ του πρωταθλητή της Α’ κατηγορίας Άρη Πετεινού και του Κυπελλούχου της Ένωσης Ορφέα Ξάνθης με πιθανή ημερομηνία στις 19 Αυγούστου.

Τέλος ενημερώνουμε τα σωματεία ότι από την Τετάρτη 12 Ιουλίου θα μπορούν να παραλάβουν τις προκηρύξεις και όλα τα σχετικά έγγραφα από τη Γραμματεία της Ένωσης».

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας είναι οι: Ορφέας Ξάνθης, Απόλλων Ξάνθης, Ηρακλής Ζυγού, Αναγέννηση Θαλασσιάς, Φίλιππος Δροσερού, Ελπίς Γενισέας, ΑΟ Βιστονίδας, Ασπίδα Ξάνθης, Παύλος Μελάς Κουτσού, Ασπίδα Πηγαδίων(;), ΑΠΟΞ, Ερμής Μάνδρας και οι νεοφώτιστοι Κεραυνός Λευκόπετρας και Ατρόμητος Χρύσας

Όσον αφορά την Β’ κατηγορία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι 22 παρακάτω ομάδες, δεν αναφέρονται οι Β’ ομάδες: Αετός Τοξοτών, ΑΟ Μύκη (ίσως λάβει πρόσκληση για Α’), Εχίνος Σπορ, ΑΟ Κεντητή, Εθνικός Κιμμερίων, ΑΟ Κότινο, Άτλας Σελίνου, Δόξα Σταυρούπολης, Αετός Γοργόνας, Αναγέννηση Π. Χρύσας, Δόξα Μυρωδάτου, Κεσσάνη Ερασμίου, ΑΠΟΞ Ραιδεστός, ΑΕΚ Κυψέλης, Νέα Θύελλα Μαγγάνων, ΑΟ Σμίνθη, Απόλλων Διομηδείας, Κεραυνός Π. Κατραμίου, Νέστος Κύρνου, ΑΟ Ξάνθη, Απόλλων Πολυσίτου, ΑΕ Κοτύλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Επτά μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές Ταεκβοντό της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Σε διασυλλογικό πρωτάθλημα έγχρωμων ζωνών Βορείου Ελλάδος Ολοκληρώθηκε το 2ο προκριματικό …