Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Έξι νέα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης προμηθεύτηκε ο δήμο Μύκης

Έξι νέα αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης προμηθεύτηκε ο δήμο Μύκης

0

Τοποθετήθηκαν σε αυλές σχολείων

 

Δήμαρχος Μύκης, Ντελή Χουσεΐν: «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας και κυρίως την νέα γενιά στην ανακύκλωση»

 

Μια εκστρατεία για την εμπέδωση της ανακύκλωσης ως ιδέας αλλά και ως καθημερινής πρακτικής και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ώστε να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα που θα σέβεται  το περιβάλλον ανακυκλώνοντας απορρίμματα, επιχειρεί ο δήμος Μύκης. Είναι γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δήμος που υστερούσε γενικότερα σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων τα τελευταία χρόνια έχει κάνει άλματα ενώ αυτή η δράση έρχεται να προστεθεί σ’ ένα ευρύτερο πρόγραμμα διαχείρισης.

Τοποθετήθηκαν έξι αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης σε αυλές σχολείων

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μύκης κ. Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν ο δήμος Μύκης έχει  προμηθευτεί μέσα από το πρόγραμμα Leader έξι αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης τα οποία έχει τοποθετήσει σε αντίστοιχες αυλές σχολείων του Εχίνου, της Πάχνης, της Γλαύκης του Κενταύρου της Μύκης και της Σμίνθης: «Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες μας και κυρίως την νέα γενιά στην ανακύκλωση και  στην θετική της συμβολή στο περιβάλλον. Γι’  αυτό το λόγο υποβάλλαμε στο πρόγαμα Leader αυτή την πρόταση και  χρηματοδοτηθήκαμε με 306.000 ευρώ. Τα μηχανήματα αυτά είναι αυτόματοι συμπιεστές για πλαστικό και αλουμίνιο. Μάλιστα θα δώσουμε κίνητρα στους δημότες μας να τα χρησιμοποιούν βάζοντας τέτοια υλικά. Θα ορίσουμε έπαθλα επιβραβεύοντας αυτούς με τις μεγαλύτερες ποσότητες».

Αλματώδης αύξηση των ανακυκλώσιμων στον δήμο Μύκης – 150 τόνους ανακυκλώσιμα το 2022 από μόλις 7 τόνους το 2019!

Ο Δήμαρχος Μύκης πρόσθεσε ότι  σχεδιάζει και άλλες δράσεις σχετικές με την ανακύκλωση γιατί  θέλει να δώσει την δυνατότητα στους δημότες του να υιοθετήσουν νέες πρακτικές και όλοι  μαζί να συμβάλλουν για  ένα πιο καθαρό δήμο με καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Υπενθυμίζουμε ότι το 2018 ο δήμος Μύκης είχε  17 τόνους ανακυκλώσιμα αλλά και το 2019 μόνο 7 τόνους! Το 2022 αυξήθηκαν  σε 150 τόνους! Μια τεράστια αύξηση αφού έφτασε να είναι ο πρώτος δήμος με τόση αύξηση στην ΑΜΘ. Επίσης προμηθεύτηκε και άλλους μπλε κάδους και έβαλε εργολάβους να καθαρίσουν και να συλλέξουν ανακυκλώσιμα από χαράδρες και ρέματα: «Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί», καταλήγει ο δήμαρχος Μύκης κ. Χουσεΐν Ντελή Ριτβάν.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…