Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Δεν βγήκε (ακόμη) «λευκός καπνός» για τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ στην ΑΜΘ

Δεν βγήκε (ακόμη) «λευκός καπνός» για τον συνδυασμό ΠΑΣΟΚ στην ΑΜΘ

0

Σήμερα σύσκεψη στην Νομαρχιακή Ξάνθης – Πηγές αναφέρουν ότι από τον Έβρο θα είναι ο επικεφαλής

 

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει  χρίσματα στους δημοτικούς συνδυασμούς

 

Κορυφώνονται  οι διεργασίες για τους  συνδυασμούς που θα κατεβάσει  το ΠΑΣΟΚ στις περιφέρειες. Μάλιστα χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στη Βουλή, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη και με τη συμμετοχή του Κώστα Σκανδαλίδη που επέστρεψε, εσπευσμένα, από την Κω. Ο χρόνος πιέζει καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι συνδυασμοί για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και υπάρχουν ακόμη αρκετές εκκρεμότητες προς επίλυση. Μία απ’ αυτές τις εκκρεμότητες είναι και ο συνδυασμός και ο επικεφαλής στην περιφέρεια ΑΜΘ. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ρεπορτάζ του ΒΗΜΑΤΟΣ αναφέρονται όλοι οι  επικεφαλής στις περιφέρειες πλην της ΑΜΘ.

Κυοφορείται αλλά δεν γεννήθηκε συνδυασμός  του ΠΑΣΟΚ στην ΑΜΘ

Να σημειώσουμε ότι  σύμφωνα με πληροφορίες μας κυοφορείται η κατάρτιση  συνδυασμού όμως ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί όχι  τόσο το σχήμα και οι περιφερειακοί  σύμβουλοι  που  θα το απαρτίζουν  αλλά ο επικεφαλής. Πηγές μας αναφέρουν ότι μία τάση είναι να οριστικοποιηθεί πρώτα ο συνδυασμός και μέσα απ’ αυτόν με δημοκρατικές διαδικασίες να αναδειχθεί  ο επικεφαλής. Τα κριτήρια που τίθενται είναι να είναι νέο πρόσωπο αλλά παράλληλα και αναγνωρίσιμο. Αυτό εμπεριέχει μια αντίφαση και ίσως γι’ αυτό να παρατηρείται μια δυστοκία. Η άλλη τάση είναι να τεθεί επικεφαλής κάποιος πρώην βουλευτής όπως η κα Χαρά Κεφαλίδου (Δράμα) ενώ είναι ισχυρή η πιθανότητα να επιλεγεί τελικά κάποιος από τον Έβρο που ως νομός είναι ο μεγαλύτερος για  ευνόητους λόγους. Σήμερα μάλιστα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία τoυ ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη ενώ τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί περιφερειακή σύσκεψη.

Να σημειώσουμε πως είναι επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη το ΠΑΣΟΚ να «κατεβάσει» δικούς του υποψηφίους και στις 13 περιφέρειες της χώρας που δεν έχει να κάνει μόνο με την προσπάθεια καταγραφής του κόμματος ως η αξιωματική αντιπολίτευση στο χώρο της αυτοδιοίκησης καθώς και με την κεφαλαιοποίηση της αυξητικής τάσης που καταγράφηκε στις εθνικές εκλογές.  Άλλωστε, το ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση είναι ήδη αξιωματική αντιπολίτευση καθώς οι δυνάμεις του στο χώρο υπερτερούν κατά πολύ αυτών του ΣΥΡΙΖΑ. Στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι περιφερειακοί του συνδυασμοί να αποτελέσουν τους βραχίονες της ανασυγκρότησης την οποία επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει  χρίσματα στους δημοτικούς συνδυασμούς

«Παλαιοκομματική τακτική» χαρακτηρίζουν στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ την επιλογή της ΝΔ να δώσει χρίσματα σε επικεφαλής δημοτικών συνδυασμών και τονίζουν ότι το  ΠΑΣΟΚ δεν θα μπει στην διαδικασία να κατεβάσει  συνδυασμούς με την σημαία του αλλά θα στηρίξει πολυσυλλεκτικά σχήματα όπως για παράδειγμα τον  συνδυασμό «Μπροστά» του Σάββα Μελισσόπουλου που είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά κατεβάζει  πολυσυλλεκτικό συνδυασμό. Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι το διακύβευμα στον α΄ βαθμό αυτοδιοίκησης είναι διαφορετικό και είναι υπέρ των ευρύτερων συνεργασιών ενώ στις περιφέρειες χαράσσονται και υλοποιούνται πολιτικές.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…