Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Αντιπυρική προστασία με 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχήματα και 89 εναέρια μέσα

Αντιπυρική προστασία με 14.040 πυροσβέστες, 3.654 οχήματα και 89 εναέρια μέσα

0

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την παρουσίαση του σχεδιασμού της αντιπυρικής περιόδου

 

Κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του σχεδιασμού για την αντιπυρική περίοδο.

Σε αυτό περιλαμβάνονται τόσο οι δράσεις πρόληψης όσο και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που θα είναι σε ετοιμότητα σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Συνολικά, φέτος 14.040 πυροσβέστες αποτελούν τη δύναμη πυρόσβεσης. Η Πυροσβεστική διαθέτει στόλο 3.654 οχημάτων (έναντι 3.410 το 2022) και 89 εναέρια μέσα (έναντι 83 το 2022).

Συνολικά 16.580 πυροσβέστριες και πυροσβέστες αποτελούν τη συνολική δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος στη χώρα μας, ενώ 14.040 αποτελούν τη δύναμη πυρόσβεσης.

Από τη δύναμη πυρόσβεσης 8.784 είναι μόνιμο προσωπικό, 2.320 είναι 5ετους υποχρέωσης, ενώ υπάρχουν 500 δασοκομάντος και 2.436 εποχικοί πυροσβέστες.

Ο πρωθυπουργός, στις δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασία, τόνισε: “Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές.

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα προμηθευτούμε καινούργια αεροσκάφη, καινούργια ελικόπτερα, πολλά καινούργια μέσα για το Πυροσβεστικό Σώμα. Και αυτή είναι μία αναγκαία επένδυση η οποία επιβάλλεται να κάνουμε, καθώς πρώτο μας μέλημα είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, της ανθρώπινης περιουσίας, αλλά φυσικά και του φυσικού μας περιβάλλοντος”.

Ο ίδιος ειδικά για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού υπογράμμισε: “το «κλειδί» πάντα είναι η έγκαιρη και η γρήγορη παρέμβαση και σε αυτόν τον τομέα θα εξακολουθούμε να δουλεύουμε πολύ σκληρά για να γινόμαστε κάθε χρόνο και καλύτεροι” και πρόσθεσε: “εκτός από το κομμάτι της παρέμβασης, πια και το κομμάτι της κρατικής αρωγής έχει δείξει σημαντικά δείγματα γραφής και αποκτά πια μια ενιαία στέγη και έναν πολιτικό προϊστάμενο”.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …