Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντιπρόταση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της

Αντιπρόταση της Πυροσβεστικής για την μεταφορά της

0

Προκρίνει το οικόπεδο δίπλα στα Κοιμητήρια έναντι αυτού στην περιοχή Πετρελαιοποθηκών που είχε προτείνει ο δήμος

 

Είναι χαρακτηρισμένο στο  ΓΠΣ και ανήκει στην ΕΤΑΔ – Θετικός στην πρόταση της Πυροσβεστικής ο δήμαρχος Ξάνθης

 

«Κλειδώνει» η μεταφορά της Πυροσβεστική Υπηρεσίας Ξάνθης σε νέο οικόπεδο που βρίσκεται δίπλα στα Δημοτικά Κοιμητήρια και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Δημοκρίτου και  Αν. Ρωμυλίας. Πρόκειται για  την πρόταση της  Πυροσβεστικής προς τον δήμο που πήρε προβάδισμα έναντι άλλης πρότασης του δήμου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών (Λαχανοκήπων) όπως αναφέραμε σε σχετικό ρεπορτάζ του «Ε» στις 18 Ιουλίου 2023.

Το οικόπεδο δίπλα στα Κοιμητήρια προτιμά η Πυροσβεστική για την μεταφορά της εκτός κέντρου

Να σημειώσουμε ότι το  ζήτημα της μεταφοράς της Πυροσβεστικής υπηρεσίες συζητιέται πολλά χρόνια και  επ’ αυτού συμφωνούν τόσο η Πυροσβεστική όσο και ο δήμος Ξάνθης. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται  πολλά οικόπεδα. Βασική προϋπόθεση να είναι εκτός πόλης και σε σημείο που να διευκολύνει  την Πυροσβεστική στο έργο της αλλά και  να μην έχει πολεοδομικά ζητήματα που χρειάζονται χρονοβόρες διαδικασίες. Μ’ αυτό το σκεπτικό απορρίφθηκε το οικόπεδο στην ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ καθώς δεν ήταν χαρακτηρισμένο ως διοίκηση στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και χρειαζόταν τροποποίηση. Μ’ αυτό το  σκεπτικό απορρίφθηκε από την Πυροσβεστική και αυτό που αρχικά προέκρινε ο δήμαρχος  Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης, στην περιοχή Πετρελαιοποθηκών ένα οικόπεδο 9.290 τ.μ. Όπως μας ανέφερε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ξάνθης Πύραρχος Ιωάννης Αραμπατζής: «Το συγκεκριμένο οικόπεδο  επί της Πετρελαιοαποθηκών που αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της εφημερίδας σας από τον Δήμαρχο Ξάνθης δεν είναι χαρακτηρισμένο ως «διοίκηση» στο  Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και  χρειάζεται να γίνει τροποποίηση. Μια διαδικασία γραφειοκρατική και ιδιαίτερα χρονοβόρα. Εμείς αντ’ αυτού προτείναμε οικόπεδο 5.983 τ.μ. στην συμβολή των οδών Δημοκρίτου και Αν. Ρωμυλίας δίπλα στα Κοιμητήρια. Μας βολεύει πολύ γιατί είναι επί της εθνικής  οδού και διευκολύνει το έργο μας. Το οικόπεδο ανήκει στην ΕΤΑΔ η οποία και πρέπει να το  παραχωρήσει  στον δήμο. Στην συνέχεια θα πρέπει να γίνει ένα τοπικό ρυμοτομικό. Γι’ αυτό και  το  προτείναμε με επιστολή μας προς το δήμαρχο  Ξάνθης».

Θετικός στην πρόταση της Πυροσβεστικής ο δήμαρχος Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά θα γίνει μια ανταλλαγή μεταξύ του δήμου και  της Πυροσβεστικής. Ο δήμος θα αναλάβει  να κατασκευάσει  το κτήριο που θα στεγαστεί  η Πυροσβεστική και θα το παραχωρήσει  σ’ αυτή και  η Πυροσβεστική θα παραχωρήσει το δικό της όπου βρίσκεται  σήμερα γιατί  ο δήμος σχεδιάζει  να το μετατρέψει σε πάρκινγκ για να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης θέσεων πάρκινγκ και να αποσυμφορήσει το κυκλοφοριακό στο κέντρο  της  πόλης. Γι’ αυτό  και ο δήμος είναι ο μεσολαβητής στην ΕΤΑΔ ζητώντας την παραχώρηση του οικοπέδου.

Θετικός στην πρόταση της  Πυροσβεστικής δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εφόσον η Πυροσβεστική θέλει αυτό το οικόπεδο, θα διεκδικήσουμε την παραχώρησή του απ την ΕΤΑΔ. Προφανώς την εξυπηρετεί καλύτερα και  δεν έχουμε κανένα λόγο να είμαστε αρνητικοί. Έχουμε πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική και  θα θέσουμε σε προτεραιότητα το ζήτημα της μεταφοράς της. Προφανώς εξυπηρετεί και τον δήμο αφού θα έχει ένα χώρο για πάρκινγκ 520 θέσεων στην σημερινή Πυροσβεστική».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…