Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αναβαθμίζει  τις εγκαταστάσεις της η ΔΕΥΑ Αβδήρων

Αναβαθμίζει  τις εγκαταστάσεις της η ΔΕΥΑ Αβδήρων

0

Νέα δεξαμενή 275 κυβικών – «Τρέχει» ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τον υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης

 

Προχωράει  ο βιολογικός  Σελέρου- Συστάσεις για ορθολογισμένη κατανάλωση στις παραλίες

 

 

Σε μια προσπάθεια ανανέωσης των εγκαταστάσεών της προχωρά η ΔΕΥΑ Αβδήρων με τελικό στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους δημότες. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται μια σειρά έργων όπως η κατασκευή νέας δεξαμενής μέσα στο χώρο που στεγάζεται η ΔΕΥΑ αλλά και η αντικατάσταση του υδατόπυργου της Ν. Κεσσάνης. Για  το έργο  έχει  προκηρυχθεί ανοικτός δημόσιος ηλεκτρονικός μειοδοτικός διαγωνισμός. Επίσης σταδιακά θα τεθεί εν αχρηστία ο υδατόπυργος του Νέου Ζυγού αφού οι δύο οικισμοί του Παλιού και Νέου Ζυγού θα υδροδοτηθούν από την νέα δεξαμενή ενώ ο υδατόπυργος του Πολυσίτου είναι υπό κατεδάφιση.

Η νέα δεξαμενή της ΔΕΥΑ Αβδήρων – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η νέα δεξαμενή είναι υπέργεια, μεταλλική (επενδυμένη με σάκο από PVC), έχει χωρητικότητα 275 κυβικά μέτρα και θα προστεθεί στη λειτουργία των υφιστάμενων δεξαμενών του κεντρικού αντλιοστασίου της ΔΕΥΑ αυξάνοντας τον όγκο της συνολικής αποθήκης νερού σε 1.200 κυβικά μέτρα. Το έργο κόστισε 29.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδιους πόρους της επιχείρησης. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε εντός της προηγουμένης εβδομάδας και εγκαταστάθηκε  στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεων της ΔΕΥΑΑ στο Νέο Ζυγό.

«Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η διαθεσιμότητα μας σε πόσιμο νερό κατά τις περιόδους αιχμής προς όφελος των καταναλωτών μας. Μετά το φθινόπωρο  έχουμε σκοπό να υδροδοτήσουμε τον Παλιό και Νέο Ζυγό από την δεξαμενή αυτή  και  να σταματήσουμε την λειτουργία του υδατόπυργου του Νέου Ζυγού. Τόσο αυτό όσο και του Πολυσίτου είναι παλαιοί από την δεκαετία του 1980 και θα τους σταματήσουμε με υδροδότηση κατευθείαν από τον δίκτυο», επισημαίνει στο «Ε» η πρόεδρος τη ΔΕΥΑ Αβδήρων κα Κωνσταντίνα Ζουρνατζίδου.

«Τρέχει» ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τον υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης

Να σημειώσουμε ότι  σ’ ότι  αφορά τον υδατόπυργο της Νέας Κεσσάνης το έργο έχει  προϋπολογισμό 222.883,88 €

Οι προσφορές υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 καταληκτική ημερομηνία και ώρα  10:00πμ και ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 24 Αυγούστου 2023, ημέρα Πέμπτη και ώρα  10:00πμ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 προσέγγιση CLLD/LEADER με συγχρηματοδότηση από το ΕΓΤΑΑ. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι  δώδεκα   (12) μήνες  από την υπογραφή της σύμβασης.

Προχωράει  ο βιολογικός  Σελέρου- Συστάσεις για ορθολογισμένη κατανάλωση στις παραλίες

Σ’ ότι αφορά άλλα έργα της ΔΕΥΑ Αβδήρων όπως ανέφερε η κα Ζουρνατζίδου προχωράει  ο η κατασκευή του βιολογικού του Σελέρου και το δίκτυο αποχέτευσης Σελέρου – Βελοχωρίου. Σχετικά με τις διακοπές νερού η κα Ζουρνατζίδου ανέφερε πως υπήρξε ένα πρόβλημα στα Σήμαντρα που έχει λυθεί άμεσα ενώ δεν έχει  σημειωθεί κάποιο πρόβλημα στην παραλιακή ζώνη. Όπως σημείωσε παρότι έχει πολύ κόσμο και έχει αυξηθεί η κατανάλωση δεν υπάρχουν διακοπές. Συνέστησε ωστόσο να μην γίνεται  σπατάλη αλλά κατανάλωση με σύνεση και για οικολογικούς λόγους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…