Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ 740 νέες θέσεις πάρκινγκ σχεδιάζει ο δήμος Ξάνθης

740 νέες θέσεις πάρκινγκ σχεδιάζει ο δήμος Ξάνθης

0

Πάρκινγκ 520 θέσεων στην Πυροσβεστική και στον διπλανό χώρο – Βρέθηκε ακίνητο για την μεταφορά της Πυροσβεστικής επί της  οδού Πετρελαιοαποθηκών

 

Άλλες 220 θέσεις πάρκινγκ στο χώρο  το Κολυμβητηρίου

 

 

Η μεταφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης από το ακίνητο όπου στεγάζεται επί  της  οδού Ύδρας που είναι στο  κέντρο του αστικού ιστού,  αποτελεί ένα κοινό στόχο αρκετών ετών και για την υπηρεσία αλλά και τον δήμο Ξάνθης καθώς από μια τέτοια ενέργεια επωφελούνται αμφότεροι. Ειδικότερα και επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημα να κινηθούν άμεσα τα Πυροσβεστικά οχήματα ιδιαίτερα το Σάββατο όταν παραπλεύρως και επι της οδού Ύδρας λειτουργεί η λαϊκή αγορά αλλά και όταν αποδεσμευτεί το ακίνητο ο δήμος θα έχει ένα επιπλέον χώρο για πάρκινγκ.

Βρέθηκε ακίνητο για την μεταφορά της Πυροσβεστικής επί της  οδού Πετρελαιοαποθηκών

Όπως μας αναφέρει ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης από την αρχή της θητείας του ασχολήθηκε με το θέμα διερευνώντας τον κατάλληλο χώρο  όπου θα μπορούσε να μεταφερθεί η Πυροσβεστική υπηρεσία πάντα σε συνεργασία μαζί της. Αρχικά εξετάστηκε ένα οικόπεδο στην οδό Εθελοντή Αιμοδότη όμως δεν ήταν χαρακτηρισμένο και έτσι εγκαταλείφθηκε ως ιδέα. Τελικά εντοπίστηκε ένα άλλο οικόπεδο 8 στρεμμάτων στην οδό Πετραλαιοποθηκών: Ξεκινήσαμε προσπάθεια χαρακτηρισμού του οικοπέδου από την Κτηματική Υπηρεσία και για την παραχώρησή του. Είναι κοντά στην Λεωφόρο Στρατού και ευνοεί την Πυροσβεστική που έχει στο σχεδιασμό της εδώ και πολλά χρόνια την μεταφορά της εκτός του κέντρου. Αυτό που έχουμε σκοπό να κάνουμε είναι ως δήμος μέσω μιας προγραμματικής  και με χρηματοδότηση από το ταμείο Ανάκαμψης να κατασκευάσουμε την κτιριακή υποδομή της υπηρεσίας και στην συνέχεια να το παραχωρήσουμε με την προϋπόθεση να μας παραχωρήσει η Πυροσβεστική τον  οικοπεδικό χώρο και το ακίνητο επί της οδού Ύδρας που είναι ιδιοκτησία της. Είμαστε σε συνεργασία μαζί της για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος» , επεσήμανε ο κ. Τσέπελης.

Πάρκινγκ 520 θέσεων στην Πυροσβεστική και στον διπλανό χώρο

Σε δεύτερο στάδιο μετά την μεταφορά της υπηρεσία και την αποδέσμευση του ακινήτου, ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής περιλαμβάνει την χρησιμοποίηση με τις κατάλληλες παρεμβάσεις ως χώρος πάρκινγκ για  520 συνολικά θέσεις για Τουριστικά λεωφορεία , και ΙΧ μαζί με το οικόπεδο δίπλα από  πυροσβεστική που ανήκει στον δήμο και τώρα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων του δήμου και συνεργείων τα οποία προβλέπεται να μεταφερθούν στην περιοχή Χονδρεμπορίου. Όπως σημείωσε ο κ. Τσέπελης έχει ολοκληρωθεί η προμελέτη για τον πάρκινγκ.

Άλλες 220 θέσεις πάρκινγκ στο χώρο  το Κολυμβητηρίου

Παράλληλα ο κ. Τσέπελης τόνισε πως στον σχεδιασμό του δήμου υπάρχει και η δημιουργία και λειτουργία ενός άλλου πάρκινγκ 220 θέσεως σε 6.500 τ.μ. χώρο του κολυμβητηρίου που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες και των τουριστών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Παλιάς Πόλης. Καταλήγοντας ο κ. Τσέπελης υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι μ’ αυτές τις υποδομές να εξυπηρετούμε τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες μας και να έχουμε μια σύγχρονη και  φιλική στον επισκέπτη πόλη αποσυμφορίζοντας το κέντρο από το κυκλοφοριακό πρόβλημα».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…