Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Τρεις εποχικές προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

Τρεις εποχικές προσλήψεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

0

Ειδικότητες ΤΕ και ΔΕ

 

Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων αρχίζει από 28/06/2023 έως και 07/07/2023

 

Την πρόσληψη τριών ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για  την κάλυψη εποχικών αναγκών της Διεύθυνσης της Περιφέρειας Μακεδονίας  Θράκης στην περιοχή της Ξάνθης ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ Ξάνθης.

 

Αναλυτικά ο θέσεις στον ΔΕΔΔΗΕ Ξάνθης

 

Ειδικότητα Χρόνος απασχόλησης Θέσεις
ΤΕ Διοικητικού  – Λογιστικού (υπάλληλοι γραφείου) 8 μήνες 1
ΔΕ Ηλεκτροτεχνικοί Δικτύων 8 μήνες 2

Μέχρι τη Δευτέρα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης 150.000 εργαζομένων «Πάω Μπροστά»

 

Με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ

 

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά». Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στον ιστότοπο voucher.gov.gr μέσω του συνδέσμου «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση» με τους κωδικούς TAXISnet.

Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και κατόπιν συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης. Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε τον ιστότοπο dypa.gov.gr μέσω του συνδέσμου: Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους.

 

Σχεδόν 2 στους 3 ωφελούμενους των προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ συνεχίζει να εργάζεται 12 μήνες μετά την λήξη του προγράμματος

 

Για πρώτη φορά, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην αξιολόγηση των προγραμμάτων απασχόλησης, αναφορικά με την εξέλιξη των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας μετά το τέλος της επιδοτούμενης εργασίας, στο πλαίσιο της συστηματικής παρακολούθησης της αποτελεσματικότητας των ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, με στόχο τη συνεχή βελτίωσή τους.

Η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΔΥΠΑ ανέλυσε συνδυαστικά στοιχεία από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα της ΔΥΠΑ και από το Πληροφοριακό Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για συνολικά 40.000 ωφελούμενους 11 διαφορετικών προγραμμάτων δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας της περιόδου Ιουνίου 2020 – Δεκεμβρίου 2021.

Οι συγκεκριμένες δράσεις επιχορηγούν τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις εργασίας, μέσω της επιδότησης ποσοστού του μισθού και των εισφορών για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, όπως ορίζει η κάθε δημόσια πρόσκληση.

 

Ειδικότερα, ο έλεγχος στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ αναζήτησε την ύπαρξη εργασιακής σχέσης (σε οποιονδήποτε εργοδότη) σε 3 χρονικά σημεία: 1 ημέρα, 6 μήνες και 12 μήνες μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία λήξης της συμμετοχής στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων:

 

  • 74% των ωφελουμένων εργαζόταν 1 ημέρα μετά την λήξη του προγράμματος
  • 70% των ωφελουμένων εργαζόταν 6 μήνες μετά την λήξη του προγράμματος
  • 64% των ωφελουμένων εργαζόταν 12 μήνες μετά την λήξη του προγράμματος

 

Η σύνοψη των κύριων αποτελεσμάτων της μελέτης είναι αναρτημένη στη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/storage/statistika-stoikheia/meletes-analyseis/prodimosiefsi-aksiologhsh-programmaton-neon-theseon-ergasias.pdf

 

Η αναλυτική έκθεση αποτελεσμάτων αναμένεται να δημοσιευθεί στο επόμενο διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της ΔΥΠΑ επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.dypa.gov.gr

Καταβάλλεται το «μπόνους» 300 ευρώ σε επιπλέον 1.131 μακροχρόνια ανέργους

 

Από την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023, καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ η εφάπαξ παροχή 300 ευρώ σε επιπλέον 1.131 μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που κατάρτισαν Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης (Ψηφιακό ΑΣΔ). Συνολικά, έως τώρα η παροχή έχει καταβληθεί σε 68.739  δικαιούχους.

Το «μπόνους» θεσμοθετήθηκε με τον νόμο «Δουλειές Ξανά» (ν. 4921/2022), με στόχο την ενεργοποίηση των μακροχρόνια ανέργων μέσω της δημιουργίας επικαιροποιημένου Ψηφιακού ΑΣΔ, βάσει του οποίου θα μπορούν να κατευθυνθούν σε δράσεις ανάπτυξης της απασχολησιμότητάς τους και εύρεσης εργασίας. Οι πληρωμές εμφανίζονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός 1-2 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους.

 

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι της νέας παροχής είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που:

Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίζουν Ψηφιακό ΑΣΔ και

Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 27.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο).

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous

Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

Η καταβολή γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ, ώστε να μετατραπεί σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

 

Για να κλείσουν ραντεβού μέσω τηλεδιάσκεψης, οι άνεργοι θα πρέπει να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/ex-apostaseos-exuperetese-politon/exuperetese-me-telediaskepse-apo-ton-organismo-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed

Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει είτε να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο ΚΠΑ2 ή να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Για να βρείτε το ΚΠΑ2 στο οποίο ανήκετε με βάση την κατοικία σας, καθώς και το αντίστοιχο email, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.dypa.gov.gr/poy-aniko

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: https://www.dypa.gov.gr/

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …