Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Τραγωδία στην Πύλο: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο, πάνω από 100 διασωθέντες

Τραγωδία στην Πύλο: Δεκάδες νεκροί από το ναυάγιο, πάνω από 100 διασωθέντες

0

Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης. Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη

Λόγω του ναυαγίου, η χθεσινή προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Πάτρα, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναβλήθηκε

Σε τραγωδία έχει εξελιχθεί το ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου, καθώς, σύμφωνα με το Λιμενικό, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν ανασυρθεί 78 σοροί μεταναστών.

Η έρευνα του Λιμενικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το αλιευτικό σκάφος που ανετράπη ήταν μήκους 30 μέτρων και σε αυτό επέβαιναν τουλάχιστον 400 άτομα, οπότε υπάρχουν φόβοι για εκατοντάδες αγνοούμενους. Επιβεβαιωμένα, έχουν διασωθεί συνολικά 104 μετανάστες.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει, κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, από το Τομπρούκ (Λιβύη)·οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν σχετικά από τις ιταλικές.

Στο σημείο επιχειρούν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, επτά παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Frontex.

Για την υπόθεση ενεργοποιήθηκε η ομάδα αντιμετώπισης θυμάτων καταστροφής στην οποία συμμετέχουν αστυνομικοί του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. από το τμήμα εγκληματολογικών ερευνών. Πρόκειται για ομάδα που ενεργοποιείται μετά από μαζικές ανθρώπινες απώλειες όπως αεροπορικά δυστυχήματα και έχει ως στόχο την ταυτοποίηση των θυμάτων.

Να σημειωθεί πως για την υπόθεση υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπηρεσιακού πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, προκειμένου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να ενημερωθεί για τις συνθήκες του τραγικού ναυαγίου και για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Λόγω του ναυαγίου, η προγραμματισμένη για χθες προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Πάτρα, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναβλήθηκε. Παράλληλα, στην περιοχή μετέβη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

*Με πληροφορίες από ΑΜΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…