Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Πέμπτη 15 Ιουνίου τα αποτελέσματα του έργου «Σύμπραξη για την ταχεία εκτίμηση βλαβών από σεισμό»

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου τα αποτελέσματα του έργου «Σύμπραξη για την ταχεία εκτίμηση βλαβών από σεισμό»

0
seismografos

Η ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 π.μ. στην Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης

Το ερευνητικό έργο: «Σύμπραξη για την ταχεία εκτίμηση βλαβών από σεισμό» πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του.

Με βάση τα παραδοτέα και τα αποτελέσματά του, το έργο τιμήθηκε από την TESIM (Technical Support to the Implementation and Management of ENI CBC programs) ως έργο Βέλτιστων Πρακτικώνμμεταξύ περισσότερων από εκατό διασυνοριακών έργων και παράλληλα αφιερώθηκε σε αυτό, το τρέχον μηνιαίο τεύχος του TESIM. Τα αποτελέσματα του Έργου θα παρουσιαστούν στους δικαιούχους (στελέχη υπηρεσιών, επιστημονική κοινότητα, ενώσεις επαγγελματιών, κοινό), την Πέμπτη 15 Ιουνίου από 9:30π.μ. έως 3:00μ.μ. σε ανοιχτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο 4 του Κτηρίου Α στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πανεπιστημιούπολης Ξάνθης – Κιμμέρια του Δ.Π.Θ.

Ειδικότερα, το Έργο REDACt στοχεύει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας των υπηρεσιών και της ασφάλειας των πολιτών, καθώς επίσης και στην αύξηση της κοινωνικής ανθεκτικότητας έναντι των σεισμών.

Τα αποτελέσματα του έργου REDACt συμπεριλαμβάνουν την υποστήριξη υπηρεσιών στον σχεδιασμό πρόληψης καταστροφών από σεισμό, ετοιμότητας και απόκρισης αλλά και την υποστήριξη του κοινού με στόχο τη βελτιστοποίηση της ετοιμότητας και της απόκρισής του σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών εξαιτίας σεισμού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…