Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΕΛΜΕ Ξάνθης σήμερα το απόγευμα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η ΕΛΜΕ Ξάνθης σήμερα το απόγευμα

0

Θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία με θέμα «Οι ζωές των εργαζομένων μετράνε» και με αφορμή το εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης καλεί την ΑΔΕΔΥ Ξάνθης, το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης και τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ξάνθης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 7 μ.μ. με αφορμή το πρόσφατο Εργατικό δυστύχημα στα ναυπηγεία Περάματος που οδήγησε σε θάνατο εργαζόμενο. Προβάλλοντας ως θέμα της κινητοποίησης το σύνθημα: «Οι ζωές των εργαζομένων μετράνε» κάνουν λόγο για ραγδαία αύξηση των ατυχημάτων και των δυστυχημάτων σε πολλούς κλάδους εργασίας.

«Γι΄ αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δεν φταίει η ‘’κακιά’’ στιγμή. Είναι αποτέλεσμα των ελλιπών μέτρων προστασίας και ασφάλειας, της εντατικοποίησης της εργασίας και των ανύπαρκτων ελέγχων», υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ.

Έπειτα, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων: «τη νεοφιλελεύθερη σφραγίδα ενάντια στον κόσμο της εργασίας και προς όφελος της εργοδοσίας, έβαλε ο νόμος 4808/21, γνωστός ως νόμος Χατζηδάκη».

Συνεχίζουν κάνοντας λόγο για «στοχοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με επιπτώσεις και στους εργαζομένους στην υγεία χωρίς να αφήνει ανεπηρέαστους και τους εκπαιδευτικούς μέσα από φαινόμενα «επαγγελματικής εξουθένωσης».

Διεκδικήσεις:

-Ενίσχυση του ΣΕΠΕ, εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

-Αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για όλους τους εργαζόμενες και τιμαριθμική αναπροσαρμογή για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς ακρίβειας.

-Μόνιμη σταθερή εργασία, κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των απλήρωτων υπερωριών, των νόμων για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την υπονόμευση των ΣΣΕ

-Αξιοποίηση της τεχνολογικής δύναμης της 5ης βιομηχανικής επανάστασης για μείωση του χρόνου εργασίας

-Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά για τις κατηγορίες εργαζομένων που πληρούν τις προϋποθέσεις

-Αυτοδίκαιη μονιμοποίηση των νεοπροσλαμβανόμενων εκπαιδευτικών και αποσύνδεσή της από την ατομική αξιολόγηση-χειραγώγηση

-Διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών, Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Νερό Ενέργεια, Μεταφορές.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…